Last news in Fakti

27 Февруари, 2014 20:53 695 1

Предстоящите избори ще са за новото бъдеще на Европа

  • сергей станишев-
  • италия-
  • пес-
  • европейски избори

ПЕС бе малцинство последните 5 години, но сега ще има мнозинство в ЕП

„3 месеца, 4 седмици и 19 дни остават до европейските избори. Тези избори ще бъдат за новото бъдеще на Европа, не просто поредните избори и кой ще е първи, втори или трети. Те ще са за съдбата на ЕС като проект.” Това заяви по време на Конгреса на ПЕС - Жени в Рим президентът на европейските социалисти Сергей Станишев.

“Единствената алтернатива на настоящата реалност, която повечето европейци не харесват, е европейското социалистическо семейство и нашият кандидат Мартин Щулц”, каза още Станишев.

В други ден ще приемем нашия манифест, в който са включени и приоритетите на ПЕС Жени, както и тези на 35-те партии и организации членки на ПЕС“, изтъкна той. По думите му ПЕС има какво да покаже, да покаже резултати и последователност.

„Бяхме последователни и последните 5 години като малцинство в ЕП и ЕК и ще сме още по-последователни като мнозинство, като най-голяма група в ЕП. Като спечелим позицията на президент на ЕК. Единственият начин да се превъзмогнат толкова проблеми е да променим политическия баланс на европейско ниво. Трудно е да се проведе социална или друга политика без подкрепа от Брюксел“, категоричен бе президентът на ПЕС. Затова, според него, тази кампания трябва и ще бъде за идеали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кондофри иванов

    1 0 Отговор
    Каква ти Европа, Европа се разпада а ние не знаем от тук нататък с кои ще бъдем с Африка или с Азия.
Новини по държави: