14 Юли, 2024 05:49 2 358 8

Мъск: Изцяло подкрепям Тръмп!

  • илон мъск-
  • доналд тръмп

Желая му бързо възстановяване, заяви предприемачът след стрелбата по бившия американски президент

Мъск: Изцяло подкрепям Тръмп! - 1
Снимка: ЕПА

Милиардерът Илон Мъск, който е основател и главен изпълнителен директор на "Тесла", заяви, че изцяло подкрепя Доналд Тръмп и му пожела бързо възстановяване след стрелбата на митинг в щата Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Мъск за първи път публично подкрепи Тръмп в президентската надпревара в САЩ, посочва агенцията.

Най-богатият човек в света публикува в своята социална мрежа „Екс“ позицията си, придружена с видео на окървавения Тръмп.

Бившият президент е в безопасност след стрелбата на митинга в Бътлър, щата Пенсилвания, напомня Ройтерс.

Публикацията на Мъск затвърждава завоя му към десницата и дава на Тръмп високопоставен поддръжник в стремежа за връщане в Белия дом на изборите на 5 ноември, отбелязва Ройтерс.

"Напълно подкрепям президента Тръмп и се надявам на бързото му възстановяване", написа Мъск в своята социална мрежа „Екс“.

По-късно Мъск публикува снимка на Тръмп от митинга с коментара: "Последният път, когато Америка имаше толкова силен кандидат, това беше Теодор Рузвелт".

Блумбърг съобщи в петък, че Мъск е направил дарение за политическа организация, работеща за предизборния щаб на Тръмп.

Преди Мъск е гласувал за кандидатите на Демократическата партия Хилари Клинтън и Джо Байдън, припомня Ройтерс, като се позовава на негови изявления.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 0 Отговор
    Преди няколко дни коментирах Тръмп да не се качва на високо.....
  • 2 Setup се казва филма

    2 5 Отговор
    В който едни бизнесмени подкрепиха открито едната от партиите. Да но дойде другата на власт и стана нещо което се очакваше целия държавен бизнес и държавните договори бяха отнети от тази фирма и дадени на партини фирми. Между другото едната партия раздаваше $10 000 пари ако някой си купи от Мъск кола , Същата Партия раздаваше и държавни проекти кой да занесе храна и вода на международната космическа станция. Има още неща направени за този човек. От етични съображения предпочитам да си мълча.
  • 3 Артилерист

    28 7 Отговор
    Поведението на Мъск показва, че той наистина е умен човек, който променя приоритетите си според обективните обстоятелства. Той е подкрепял Хилари и Байдън, но те са го разочаровали с политическото си представяне и сега оценява за по-справедливо да даде рамо на Тръмп...

    Коментиран от #4

  • 4 Без коментар

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Артилерист":

    Абсолютно си прав.
  • 5 Перо

    20 3 Отговор
    Неолибералите и джендърията вече нямат друга опция, освен фалшификация на изборите, чрез гласуване по пощата! Употребата на прокуратурата и съдилищата не проработи.
  • 6 Бай Даньо

    0 21 Отговор
    Колко жалко че не успя . Тръмп е зло Байдън също...
  • 7 Факти

    5 12 Отговор
    Как няма да го подкрепя като политиката на Тръмп е да намаля данъците на свръх богатите и да ги прехвърля върху средната класа. Мъск е най-богатият човек в света и за него Тръмп е много изгоден.
  • 8 Амчи

    0 10 Отговор
    Психично болните лумпени с мания за величие се привличат и подкрепят както се вижда