25 Юли, 2024 05:33 1 377 6

Кандидатката на левицата призова Макрон да ѝ възложи да състави правителство

  • люси касте-
  • премиер-
  • франция

37-годишната Люси Касте поиска премиерския пост

Издигнатата от френската левица кандидатка за премиерския пост във Франция Люси Касте призова президента Еманюел Макрон "да поеме отговорност" и да ѝ възложи да състави правителство, предаде АФП, цитирана от БТА.

Съюзът на левите партии "Нов народен фронт", спечелил парламентарните избори в началото на месеца, но без мнозинство в долната камара, се спря на името на тази висша общинска служителка в Париж, непозната на широката общественост.

Но президентът отхвърли кандидатурата ѝ.

В ефира на радио "Франс Ентер" 37-годишната финансова директорка в столичната община нарече това "отричане на демокрацията". "Времената са сериозни и не можем да отлагаме подобен тип решения", настоя тя, след като Макрон каза, че няма да прави никакви назначения преди края на Олимпиадата в средата на август.

Касте отхвърли възможността за коалиция с президентския лагер, с който левицата има "огромни разногласия". "Не е възможно споразумение между тези, които искат всеки да плаща справедливи данъци и тези, които предлагат данъчни облекчения на най-заможните", заяви тя.

/ЛМ/

Източник: www.bta.bg


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    За да остане на власт Макрон предаде Франция на комунистите.Утре ще я предаде и на Путин.
  • 2 Вашето мнение

    3 0 Отговор
    Ами микроне сега освен мъжът ти ще те обладават и от левицата, с които направи ала бала за да спреш Льо Пен.
  • 3 Отде са взе?

    2 2 Отговор
    Тая освен за нискобюджетен порфилм за друго не сатава.
  • 4 Ха-ха-ха

    1 0 Отговор
    Докато тече олимпиадата Макрон няма да може да организира протести за това бави нещата.
  • 5 таквизи ми работи

    0 0 Отговор
    Ако 37-годишната финансова директорка в столичната община е била към 60 годишна ,баболюбчото щеше да я одобри за поста на премиерка.
  • 6 Госта..

    0 0 Отговор
    Прав е Макрон ,тази е САМО на 37 г.,не стане ли на 70 г.не е за него -
Новини по държави: