26 Август, 2024 07:14 1 123 1

Пожари в Сао Пауло: 45 общини в извънредно положение

  • бразилия-
  • сао пауло-
  • извънредно положение-
  • пожари

Информационната агенция "Аженсия Бразил" съобщи, че това е най-големият брой пожари през месец август от 1998 г. насам.

 Пожари в Сао Пауло: 45 общини в извънредно положение - 1
Снимкa: БГНЕС

Силни пожари опустошават югоизточната част на Бразилия, което накара правителството на щата Сао Пауло да обяви извънредно положение в 45 общини, предаде ДПА, цитирано от БТА.

По данни на властите, над 15 000 пожарникари, подпомагани от военни самолети, се борят с пламъците. Властите съобщиха, че двама души са били арестувани за палеж.

Град Рибейрао Прето, разположен на около 300 км северно от Сао Пауло, е значително засегнат от пожарите. Местните медии съобщават, че гъст дим се е разпространил в големи части от региона.

Данни на бразилския Национален институт за космически изследвания, който използва сателитни снимки, показват, че между 1 и 23 август в щата Сао Пауло са регистрирани 3175 пожара.

Информационната агенция "Аженсия Бразил" съобщи, че това е най-големият брой пожари през месец август от 1998 г. насам.

Сезонът на горските пожари в Бразилия продължава от юни до октомври. Често пожарите се предизвикват умишлено в обезлесени райони, за да се създадат нови пасища и обработваеми земи за отглеждане на култури като соя, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МОЗЪЧНА ПРОМИВКА

    1 2 Отговор
    То цяла България изгоря, а тия за Сан Паоло пишат.
Новини по държави: