Last news in Fakti

16 Март, 2014 17:05 1 491 0

Киев и Москва с примирие до петък

  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • военни-
  • примирие

Постигнато е споразумение с руския черноморски флот и руското министерство на отбраната

Киев и Москва с примирие до петък - 1
Снимка АП/БТА

Министерствата на отбраната на Украйна и Русия са се споразумели за примирие в Крим до 21 март (петък) заяви и.д. министъра на отбраната на Украйна, цитиран от Ройтерс.

"Постигнато е споразумение с руския черноморски флот и руското министерство на отбраната за примирие в Крим до 21 март", каза Игор Тенюх пред журналисти в кулоарите след заседание на кабинета.

Договореността била постигната между командващия военноморските сили на Украйна и командир на Черноморския флот контраадмирал Сергей Гайдук и представител на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

"Няма да бъдат предприети никакви мерки срещу нашите военни съоръжения в Крим през това време. Следователно нашите армейски части ще попълнят запасите си”, уточнил Тенюх.

Преди дни руският президент Владимир Путин заяви, че формированията, които блокират украинските части в Крим, не са военнослужещи от Русия. Това били местни сили са самоотбрана.

Руските войски завзеха украински региона в началото на месеца с помощта на про-руски милиции след свалянето на президента Виктор Янукович миналия месец, припомня АФП.

Руските сили са обкръжили военни бази в Украйна.

Тенюх заяви, че украинските войски в Крим остават в пълна бойна готовност, но  въпреки това положението остава спокойно. „За сега ситуацията относно нашите военни части ... е нормална", каза министърът на отбраната.

Украински длъжностни лица в петък обвиниха руските сили, че са окупирали няколко населени места в околностите на Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: