Last news in Fakti

16 Март, 2014 11:25 1 171 0

UK иска Г-7 в Лондон и без Русия

  • русия-
  • крим-
  • украйна

Инициативата от последните седмици на Конгреса на САЩ да се изключи Русия от Г-8 е една от формите на международни санкции за намесата на Москва в Крим

Великобритания предложи да се проведе следващата среща на „Голямата осмица“ в Лондон и на нея да не се кани Русия.

За това пише сп. „Шпигел“, позовавайки се на източник, близък до правителството на Федералната република. Това ще е една от стъпките, които международната общност иска да изпрати към Кремъл, за да покаже, че не подкрепя референдума в Крим.

В клуба на седемте най-развити държави влизат Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония. През 90-те години на миналия ХХ в. Към организацията беше приобщена Русия, за да се постигне по-голяма консенсус по важните за света въпроси.

Инициативата от последните седмици на Конгреса на САЩ да се изключи Русия от Г-8 е една от формите на международни санкции за намесата на Москва в Крим.

Днес на полуострова се провежда референдум с два въпроса. Единият дали Крим да се присъедини към Русия, а другият е за по-широка автономия в границите на Украйна, съобразно конституцията от 1992 г. От друга страна допитването е предизвестено след като местният парламент на 6 март се обяви за присъединяване към Русия. В отговор в руската Дума вече е внесен законопроект за приемането на Крим. Документът трябва да се гласува на 21 март.

Часове преди референдума Украйна и Русия затвориха общата си граница. Кореспондентът на РБК е бил свален от украинските власти и заедно с други мъже е върнат обратно. В същото време стана известно, че на летището в Москва са задържани около 40-тина украинци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: