29 Август, 2024 09:52 1 109 0

Силен трус от 5,2 по Рихтер край остров Крит

  • земетресение-
  • крит-
  • гърция-
  • силен трус

Епицентърът на земетресението беше в морето южно от Крит, на 15 км североизточно от малкия остров Гавдос

 Силен трус от 5,2 по Рихтер край остров Крит - 1
Снимкa: БГНЕС

Силен трус с магнитуд 5,2 по Рихтер беше регистриран вчера край гръцкия остров Крит, съобщи гръцкият Институт по геодинамика, цитиран от телевизия Скай, цитирано от БТА.

Епицентърът на земетресението беше в морето южно от Крит, на 15 км североизточно от малкия остров Гавдос. Дълбочината на огнището се оценява на 11,6 км.

Трусът беше усетен силно в районите на Ханя, Ретимно и Ираклион.

Няма подадени сигнали за пострадали хора и сериозни щети. Кметът на Гавдос, Михалис Сарис, каза пред АНА-МПА, че някои жители са се уплашили, но щетите са само съборени домакински съдове. Кметът на Сфакия, Янис Зервос, съобщи за пукнатини по сградата на общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: