31 Август, 2024 05:35 1 466 8

Бразилия блокира социалната мрежа "Екс"

  • бразилия-
  • илон мъск-
  • социална мрежа екс

Това стана след като собственикът на мрежата Илон Мъск отказа да определи свой юридически представител в страната

Съдия от Върховния съд на Бразилия нареди днес социалната мрежа "Екс" да бъде блокирана в Бразилия, след като собственикът на мрежата Илон Мъск отказа да определи свой юридически представител в Бразилия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на копие на решението на бразилския съдия.

Съдебното решение е поредният епизод от продължаващия месеци сблъсък между съдията Алешандри ди Мораеш и Илон Мъск, свързан със свободата на словото, профили на симпатизанти на крайната десница и дезинформацията.

Съдия Ди Мораеш предупреди Мъск в сряда вечерта, че мрежата "Екс" може да бъде блокирана в Бразилия, ако не изпълни нареждането да определи свой представител. За тази цел на "Екс" бе даден срок от 24 часа. Компанията не разполага с представител в Бразилия от по-рано този месец, отбелязва АП. Ди Мораеш каза, че "Екс" ще остане блокирана, докато не изпълни нареждането.

Бразилия е важен пазар за "Екс", която изпитва трудности след загубата на печалба от реклами, откакто Мъск купи бившия "Туитър" през 2022 година, изтъква АП.

Според компанията за проучване на пазара "Емаркетър" (Emarketer) около 40 милиона бразилци, около една пета от населението на Бразилия, влизат в "Екс" поне веднъж месечно.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов ш

    9 16 Отговор
    Браво на бразилците!!!!!

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    6 15 Отговор
    Пъпчивото Даунче Мъск си мисли, че е голямата работа...
  • 4 Петър

    8 12 Отговор
    Мъск съсипа Туитър. Как може да изпуснеш 220 милионен пазар заради такава глупост? Как може да го блокират в една демокрация? Че тя Бразилия по индекс на демокрацията стои пред някои европейски държави, включително България. Прави ми впечатление, че Мъск много си е повярвал и се държи така, сякаш светът се върти около него. Ако му спрат грантовете и субсидиите ще излезе на червено. Много нагъл тип. И други милиардери има на този свят, но си гледат бизнеса и не са всеки ден в новините.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 В твоята демокрация

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    само в столицата Рио стават по над 700 престрелки на ден! Благодарим ти, руски брате-освободителю, но не, благодаря! Друг път. В друго време.
  • 6 реру

    11 0 Отговор
    В допълнение към конфликта между съдията и Илон Мъск, има и друга страна на тази сапунена опера. На Starlink отне само една година, за да стане номер 1 сателитен оператор в Бразилия и местните доставчици явно не са доволни от това състояние на нещата. Те се опасяват, че поради своята география широколентовият сателитен интернет в Бразилия може да стане много популярен, особено в селските райони, каквито има много в страната.

    Към днешна дата Starlink свързва повече от 250 000 абонати в Бразилия - от Амазонка до Рио де Жанейро, включително отдалечени училища, служби за спешна помощ, малки предприятия и др. Екипът на Starlink се ангажира да осигури непрекъснато обслужване на своите клиенти в страната.
  • 7 Касапин на западни крави и говедЪ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван Иванов ш":

    Едно нещо само е неточно в статията - Х е блокиран в Бразилия от миналата неделя /25.8/ НО досега можеше да се влиза през ВиПиЕн. Вече и това НЕ може!
  • 8 Главният Болен на Републиката

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Съдия Алешандри ди Мораеш е много харесва от народа в Бразилия защото въобще не му пука кой нарушава закона. Преди време беше събрал организаторите на очаквани блокади на пътища в Бразилия в подкрепа на бившия президент Болсонаро и им беше набил канчетата. Каза им: Блокирате ли един път в страната ви арестувам всички и в пандиза. Ходете си по площадите и си скачайте - пътища не може да блокирате! И никой не посмя да го направи. После се "сдърпа" с хора от партията на сегашният президент Лула , че искали да правят някакви неразрешени манифестации - и тях ги заплаши с арести.
Новини по държави: