4 Септември, 2024 05:47 1 086 3

Над 6 хиляди мигранти са пристигнали на Канарските острови това лято

  • испания-
  • мигранти-
  • канарски острови

Испанските власти отбелязват, че това е рекорд за сезона

Над 6 хиляди мигранти са пристигнали на Канарските острови през юли и август, предаде БНР. Испанските власти отбелязват, че това е рекорд за летния период, откакто се води подробна статистика на пристигащите нелегално.

6 267 души са дошли незаконно на архипелага за последните два месеца.
Почти половината от тях - 3220 нови случая са регистрирани през втората половина на август. Това сочат данните на Министерството на вътрешните работи на Испания.

Това е рекорд на мигрантския поток към Канарските острови през юли и август за годините след 2019-а, в които се наблюдава постъпателно увеличаване. Миналата година са пристигнали 4200 мигранти, предишните две години са били около две хиляди.

През тази година над 25 хиляди мигранти са стигнали до архипелага, като увеличението е със 123% в сравнение с първите осем месеца на 2023-а година. Общият брой на незаконно пристигналите в Испания до 31 август е над 35 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    7 0 Отговор
    Докато и там п......сти като Санчес са начело така ще е . И после гражданска война.Те имат опит.
  • 2 Докато ги посрещате

    8 0 Отговор
    като дълго очаквани гости - квартира, пари всеки месец, кола, безплатно мед. обслужване, безплатни кухни - така ще е. Те такъв живот не са и сънували. Не ги карате да работят и те тръгват по пътя на порока и престъплението от хайлазлък - алкохол, наркотици, проституция, кражби и тук таме някое заколване.
  • 3 САЩ..САЩ..

    3 0 Отговор
    Къде ще стигне ЕС....Хаос...коджа Хаос...
Новини по държави: