Last news in Fakti

20 Март, 2014 08:03 575 1

Росен Плевнелиев е на визита в Австрия

  • австрия

На 20 и 21 март президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Австрия, съобщиха от пресслужбата на държавната глава.

Представянето на българската позиция по отношение на демократичните процеси в Централна и Източна Европа след падането на Берлинската стена и отчитането на ролята на ЕС като двигател на демократичните реформи, ще бъдат сред акцентите в разговорите на държавния глава във Виена.

Плевнелиев ще обсъди и перспективите на Югоизточна Европа за повече регионална свързаност и интеграция.

В рамките на визитата си държавният глава ще проведе срещи с федералния президент д-р Хайнц Фишер, с министър-председателя на провинция Долна Австрия д-р Ервин Прьол и с министъра на външните работи на страната Себастиан Курц.

Росен Плевнелиев ще изнесе във Виенската дипломатическа академия лекция на тема: „Развитието на Югоизточна Европа през погледа на България“ и ще участва в телевизионната дискусия „Фокус Европа“ на австрийската телевизия ORF.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    1 0 Отговор
    Другарю президент, ти се една кукла ,никога не си имал собствено мнение ,различно от това дето ти шепнат на ухо ,Да имаш само едно хубава усмивка и до тук .Ти си НИКОЙ
Новини по държави: