4 Октомври, 2024 04:09 956 5

Скопие хленчи: Направихме всичко, а ни предадоха...

  • тимчо муцунски-
  • северна македония

Външният министър на РСМ Тимчо Муцунски говори пред есенната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа

Скопие хленчи: Направихме всичко, а ни предадоха... - 1
Снимка: YouTube
„Представете си разочарованието на една страна, която е направила всичко, което се иска от нея, само за да ѝ се каже, че целта все още е недостижима (ЕС).“ Това заяви министърът на външните работи Тимчо Муцунски на есенната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, където говори за процеса на интеграция на страната в ЕС, предаде dariknews.bg.

„Как да запазиш надеждата си, когато усещаш, че принципите, на които се основава Съюзът - солидарност, справедливост и единство - не се прилагат еднакво? По пътя към ЕС преживяхме дълбоки несправедливости“, допълни Муцунски.

"Преминахме през промени на имена, дебати за идентичността и исторически дебати, само за да отговорим на изискванията, които бяха поставени пред нас. Мнозина ще кажат, че не бива да съжаляваме за това заради постигането на мир и напредък, но не можем да пренебрегнем емоционалната цена, която беше нанесена на нашия народ."

"Чувството за предателство е дълбоко, особено когато искрените ни усилия да се съобразим с европейските стандарти се посрещат с нови забавяния и несигурност. Но въпреки това ние отказваме да се предадем на отчаянието. Няма да позволим тези несправедливости да подхранват евроскептицизма. Ще продължим да се борим за нашето достойно място в Европа“, заяви Муцунски.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    19 3 Отговор
    Никога няма да влязат в ЕС! Да си пускат молбата за БРИКС и да им спираме газа и тока за зимата!
  • 2 Варненец

    7 1 Отговор
    Какво пък всичко да са направили? Явно не е всичко, щом президента им лае и обвинява.
  • 3 Едно обаче не разбраха

    6 1 Отговор
    Колкото и да крадеш скопияне, история и знамена, в света няма да те приемат с чужди маадя!
  • 4 Факт

    4 3 Отговор
    Скопие хленчи:, като Окраина !
  • 5 Как да

    5 0 Отговор
    Ви приемат по Европата с такова име - Муцунски!
Новини по държави: