5 Октомври, 2024 12:10 872 20

Турският парламент ще проведе закрито заседание за Израел

  • парламент-
  • турция-
  • извънредно заседание-
  • израел

То ще се проведе на 8 октомври

Турският парламент ще проведе закрито заседание за Израел - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турският парламент ще се събере на закрито заседание на 8 октомври, за да оцени действията на Израел в региона и заплахите, произтичащи от него.

"Министрите на външните работи и на отбраната ще предоставят информация за ситуацията по време на срещата“, цитира телевизионният каналA haber думите на председателя на парламента Нуман Куртулмуш.

По-рано заместник-председателят на фракцията на Републиканската народна партия Мурат Емир изпрати искане за провеждане на закрито парламентарно заседание за Израел. Той направи това, след като турският президент Тайип Ердоган каза, че Турция също е цел за Израел, заедно с Палестина и Ливан. Тези думи предизвикаха дебат в републиката; редица политици и експерти призоваха властите да изяснят доколко е реална заплахата на Израел за Турция и на какво се основават изявленията на президента.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    18 30 Отговор
    Ако представители на Турция продължат напоително да се изказват против правото на Израел да се защитава и отговаря на терористични атаки, то тогава наистина може да влязат във фокуса на Израел. Но сега това е партенка на ислямисти

    Коментиран от #7, #17, #18, #19, #20

  • 2 Последния Софиянец

    19 12 Отговор
    Ексклузивно! Турция прави мобилизация срещу Израел.

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Ердо Паша

    18 7 Отговор
    вече почнах да точа ятагана

    Коментиран от #6, #10, #11

  • 4 А тъй нааааа

    14 11 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ей ся за изборите ще се изсипят 30 автобуса с с наши роми дето се правят на турци, ама не искат да отиват курбан за Ердоган. А ти скъперник, няма ли да се запишеш да изкараш някой лира?
  • 5 ТаУмВзе

    12 5 Отговор
    Аре и Турция да се вреже у Близкия изток и Пачангата става Световна. Не че са не си е де.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хихи

    26 12 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Че нападението на съседни държави ако е защита, тогава що ревете че руснаците се защитават от украинците... Колко е смешно да цитираш опорки и да си много умен, а?
  • 8 КуКу

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти по добре мобилизирай тиганите, че копейките са гладни...🤓🤓🤓
  • 9 мммм

    22 7 Отговор
    А американския посланник ще поканят ли на закритото заседание 😁 Защото нашите винаги го канят
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Торанага сама

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ердо Паша":

    Ти пък! Въже, смазка и улична лампа ще свърши работа...Да не сме в Япония...
  • 12 Пич

    13 11 Отговор
    Коментиращите не покриват елементарни умствени параметри и нямат никакво разбиране за това , което говорят !!! Прасетата също незнаят за Коледа !!! Обяснявам като за умствени инвалиди - нова световна война ще е вашата Коледа !!!
  • 13 Ахмет

    16 9 Отговор
    Те САЩ, ЕС, макър, че Турция е в НАТО чрез ПКК отдавна се мъчат да има гражданска война в Турция за да се намесят директно няма да могат да се намесят защото са Съюзници ще търсят трета страна а най приемливата за това е Израел ипо такъв начин може да стане
    Ама и на това няма да се решат тъй лесно защото Турция не коя да е държава а е бивша имперска сила
    Да не забравяме, че дори и Хитлер не се реши да нападне Турция през втората световна война
    Така ,че се играят някакви игри ама ще видим
    В Турция никога няма да има гражданска война,защото самите империалисти вече виждат това и може би това са вече последните трикове и игри на западните империалисти
    А Израел не е и първа във военно отношение в Б.изкия изток
  • 14 България над всичко

    14 7 Отговор
    Турция винаги е подкрепяла палестинците. В тази ситуация ще има интересни развития. В крайна сметка ще е win-win ситуация - Турция продава оръжия на ислямските страни в региона, САЩ на Израел. Губеща е Европа, която ще приема милиони бежанци ПАК ! Смешно е как Израел прави каквото си иска в региона и се перчи с оръжия, но само защото САЩ са зад гърбът им. Иначе нямаше да им стиска, а ислямските държави ще ги смачкат.

    В Бейрут има частична евакуация (няколко квартала), а в половин Ливан има задължителна евакуация. Газа е цялата в руини, разбитата Сирия е под почти всекидневни ракетни атаки от Израел (Дамаск, юг и изток). Йемен ги бомбардират САЩ и ОК. Ответен удар по Иран и ще стане страшно. Едва ли Египет, Оман, Йордания ще стоят на страни. Ситуацията със Саудитска арабия, ОАЕ, Катар, Бахрейн, Кувейт е по-деликатна понеже там има доста западни инвестиции, но съм почти сигурен че и те ще се включат в патакламата, кой на чия страна не е много ясно много интереси са замесени в този район.
  • 15 С една бамя 2 режима

    7 10 Отговор
    Една хубава бомба по газ находища на Иран и колко весело. Иран без валута Турция без ток. Съответно глад, революция и разпад на двата режима. Успех израелци!
  • 16 Али Реза

    10 3 Отговор
    Абе ръчкат чи фут и те огъня с ръжена, ама наближава яко да се опарят! И краварите няма да ги спасят...
  • 17 Kaлпазанин

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Къде е тази държава исраел "къщата ми е по стара от нейната история ,чети образовай се и тогава пиши .апропо не Турция гаси пожар с бензин ,а ония там големите демократи които дадоха територия и я заселиха с избягали евреи оставиха им и оръжие ,и ще продължават да бягат о да бъдат гонени ,то щото са много хубави и добричко са гонени
  • 18 Нали се...

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    ...усещаш колко луъжеш или?!
  • 19 Такаа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    А емблемите на ръкавите на еврейските войници с картата на велик израел видял ли сии ще разбереш плановете на ционистките терористи
  • 20 Бай Дън

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Значи Русия е агресор като се стреми да унищожава само военни цели, а Израел сс светци и защитници като стрелят безразборно и убиват деца. Много изкривена представа за правда имат евроатлантиците!
Новини по държави: