8 Октомври, 2024 05:37 773 10

Унгария иска да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище

  • унгария-
  • убежище-
  • правила

Министърът по европейските въпроси Янош Бока е изпратил писмо по този въпрос до еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон

Унгария иска да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище - 1
Снимка: YouTube

Унгария настоява за възможността да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище в писмо до Европейската комисия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Министърът по европейските въпроси Янош Бока съобщи в социалната платформа "Екс", че е изпратил писмо по този въпрос до еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон.

Той каза, че ако има изменение в договорите на ЕС, което да позволи това, Унгария би искала да последва примера на Нидерландия и да "започне съответните процедури". В същото време Унгария остава ангажирана с безвизовото Шенгенско пространство, добави Бока.

"Унгария вярва, че възстановяването на по-силен национален контрол върху миграцията сега е единствената възможност за постигане на тези цели и за ефективно спиране на незаконната миграция", която "представлява заплаха за националната сигурност", се казва в писмото му до Йохансон.

Унгарският министър по европейските въпроси изрази намерението си да се оттегли от правилата на ЕС за предоставяне на убежище през септември.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    35 4 Отговор
    И при комунизма Унгария беше непослушното дете, и сега при фашизма на ЕС те пак са същите. Браво на тях!

    Коментиран от #3

  • 2 Да бе , да ! 😡

    34 1 Отговор
    Що за пропагандни снимки на майки и деца ? Истината е , че почти сто процента "бежанците" са от ислямските терористи на ИДИЛ , които след неуспешния преврат в Сирия наводняват Европа за да продължат насилията си .
  • 3 Разлика между комунизма и фашизма

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    няма!
    Тъй че не се учудвай че приеха всичките ни комунисти в структурите си. За да се учат на мурафети.
    Затуй и на запад и ЕС сега повечето са чеда или внуци на комунисти и фашисти.

    /Клаус Шваб/

    Коментиран от #6, #10

  • 4 Механик

    18 1 Отговор
    Глобалистите приграха с глобализма и почват леко-полеко да получават глобален СРЕДН ПРЪСТ от народите.

    Коментиран от #7

  • 5 Много правилно

    29 1 Отговор
    На всеки е ясно, че масовото заселване на Европа с други народи е безумие.
    1. Никой не пита коренното население, дали иска да живее с други, доста по- различни по култура и мироглед хора
    2. Новодошлите са крайно агресивни и тормозят коренното население
    3. Тези не се съобразяват с условията, реда и законите тука, ами искат да наложат на всички техна обществена система. Това неминуемо ще доведе до гражданска война.
    4. Няма никакво законно основание да бъдат приемани с цел заселване. Старата лъжа, че били "бежанци" юридически няма нищо общо. За всички страни в Европа в момента само украинците и руснаците имат такъв статут. НО само временно и само директно в съседните страни. След войната по закон са длъжни да се приберат в страната си или в района, дето са родени.
    Не на последно място това заселване струва милиарди на година. В Германия е над 50 милиарда евро. Е, защо да плаща местното население това? То да НЕ получава тези пари? Смисъла за европейските народи е нулев. За какво да губят тези пари??? Но е да страдат от агресията на придошлите?
  • 6 И най-вече

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Разлика между комунизма и фашизма":

    Инернационалисти!
    Под чисто новото име- Глобалисти
    Комунизма е Либерализъм
    Светлото Бъдеще е Нов Световен Ред
    Вечната Дужба с Въздуха и Водата За Всяко Живо Същество е - Евроантантизъм
    Свобота на словото, мисълта и медиите са - вражеска пропаганда. А практикуващите го са - Врагове На Народа, със съответните заслужени последствия за тях
  • 7 Малко е

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Има съвсем тесен прозорец, в който можем да се спасим от техните злокобни дистопии..
    Планирано е с помощта на "мощни кризи" да смачкат народите и да им сложат вечен хомот.
    Как? Като ни сменят лева с еврото и вече други, НЕбългари ще решат, какви (цифрови) и при какви условия да ни наложат друга финансова система!
    Крайно НЕдемократично и заробващо, но СЛЕД смяната на нашите пари с еврото, вече измъкване от глобалния план на поробването НЕ Е ПРЕДВИДЕНО.
    Ще могат ТЕ да определят доходите, кредитите, цените на всичко, данъците, производствата, инвестициите, разходите за медицина, пенсии, всякакво развитие (или спиране) в страната. Дори чрез огромни данъци могат да вземат всички имоти на хората или да спрат автомобилите. Правят бензина 65 лева на литър, забранят и внос на газ и до тука с личните автомобили. Обща валута с други, която НЕ се управлява от нашия народ ще доведе до чуждо робство.
  • 8 Боруна Лом

    7 1 Отговор
    ЕВАЛА,МАДЖАР! А НАШИТЕ ШОРОШИ ВИКАТ.
    ,,, ДАЙТЕ ГИ ТУКА,,!
  • 9 Инж1

    1 1 Отговор
    Ама га ядоа кифтетата не риваха унгарците.
  • 10 О, да

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Разлика между комунизма и фашизма":

    Западът поддържаше повече свобода и демокрация при тях, САМО ДОКАТО успяха да унищожат социализма. Целта беше да се направи ЕДНА система за всички народи и да е диктатура.
    За да я наложат, трябва да се измислят "логични" причини!
    1. Изменение на климата е "опасно" и трябва на всяка цена да се спре.
    2. Имало "опасни" "епидемии" и "трябва непременно да се лекуват и да се спасят всички"! За тази цел те предлагат техните безумни диктаторски методи
    3. Имало проблем с ресурсите и трябвало да се ограничи и измени потреблението
    4. Планетата била "презаселена"!!! И "трябвало да се намали населението "! Има даже и план + цел. Да остане 500 милиона за цялата планета в рамките на 70-100 години на изпълнение.
    Останалите ще завиждат на "намалените"! Предвиден е строг контрол за всичко. Никакъв личен живот. Семейство няма да има. Живеене по двойки няма да е разрешено. Раждане и отглеждане на деца ще се прави организирано и без участие на хората. Ще бъдат възпитавани да живеят "щастливо в диктатура", 15 минути градове, в общежития, ще ядат само, каквото други (системата) определя, принудителни "лечения", строг контрол на информацията, на поведението, на работа, почивка и сън.
    Това ПЛАНИРАТ! НО, ние имаме ПРАВО да НЕ ГО ПРИЕМЕМ. И кои са тези, та ще ти налагат техни представи на живот и всичко? Били "богати"? И кво от това? Може да си седят и ядат от парите, но не и те да ни определят живота! Системата не трябва да се определя от МАЛКА ГРУПА обезумели индив
Новини по държави: