11 Октомври, 2024 11:38 470 6

Турция създаде комисия за разследване на насилието и малтретирането на деца

  • турция-
  • разследване-
  • насилие-
  • деца-
  • малтретиране

Комисията ще предложи мерки за защита и подкрепа на пострадалите деца

Турция създаде комисия за разследване на насилието и малтретирането на деца - 1
Снимка: Shutterstock

Парламентарна комисия в турския парламент ще разследва случаите на насилие, неглижиране и малтретиране на деца, като същевременно ще предлага мерки за тяхната защита. Това решение бе прието с единодушието на всички политически партии, представени в Меджлиса, съобщава сайтът Т24, цитирано от БТА.

Комисията ще бъде съставена от 22 депутати и ще работи в продължение на три месеца, като основната ѝ задача ще бъде да предложи ефективни мерки за предпазване на децата от насилие и за гарантиране на тяхното физическо и психическо здраве.

Заместник-председателят на парламента, г-жа Караджа Бичер, изрази надежда, че чрез дейността на комисията ще бъдат намерени решения на сериозните проблеми, които тревожат турското общество. Напоследък Турция бе разтърсена от редица случаи на насилие и убийства на деца, като случаят с 8-годишната Нарин в село в Диарбекир, който остана неразкрит, е особено шокиращ.

Според данни на турската правозащитна организация "Фиса", през последните две години 133 деца са загубили живота си в резултат на домашно насилие или при съмнителни обстоятелства. Комисията бе създадена в навечерието на Световния ден на момичетата, който се отбелязва днес, 11 октомври, и цели да се предотврати дискриминацията спрямо момичетата и да се защити техният достъп до правата на човека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми да почнат

    2 2 Отговор
    от михаел джексън...

    Коментиран от #2

  • 2 Да започне

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ми да почнат":

    с разследването на Путин.
  • 3 Да Кажат Турците

    1 2 Отговор
    на къде отидоха автобусите с украински деца които си минаха през българия към тях като разграден двор - кеф ти ЕС кеф ти НАТО
  • 4 Ник.а

    1 1 Отговор
    Смях в залата...
    Мислех, че вицовете са в друга рубрика
  • 5 Шри Шри Ла

    0 1 Отговор
    Време беше, сега ако се откажат от исляма и приемат будизма , може и да ги признаем за хора.
    Но за сега са много далеч от това определение.
  • 6 Дженко от Ветрино

    0 0 Отговор
    По-бързо ги правете джендърчета милите, та така ще са сто процента защитени.
Новини по държави: