14 Октомври, 2024 06:28 659 18

Главчев представя България на среща на върха на страните от Берлинския процес

  • берлински процес-
  • димитър главчев-
  • западни балкани

Събитието ще се проведе в германската столица

Главчев представя България на среща на върха на страните от Берлинския процес  - 1
Снимка: Екс

Днес в германската столица ще се проведе среща на върха на страните от т.нар. Берлински процес, на която ще присъстват представители на шестте страни от Западните Балкани, както и на Европейския съюз, предаде БТА.

Берлинският процес за Западните Балкани стартира през 2014 г. по инициатива на Германия и цели подпомагането и задълбочаването на икономическата интеграция на шестте държави от Западните Балкани (Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Република Северна Македония) и сближаването на региона с ценностите и социално-икономическите стандарти на ЕС. Инициативата осигурява политическа подкрепа на високо равнище и широк обхват и видимост на инициативите за регионално сътрудничество и съответните политики, както и на проектите за свързаност на ЕС в региона.

Участници в срещата традиционно са шестте страни от Западните Балкани, подкрепящите ги страни Австрия, Франция, Италия, Словения, Хърватия, Великобритания, Полша, а от 2019 г. и Гърция и България, както и ротационното председателство на Съвета на ЕС, Съветът за регионално сътрудничество, ЦЕФТА и Регионалният младежки офис (RYCO). Служебният премиер Димитър Главчев да представлява България днес.

Първата среща в рамките на т. нар. Берлински процес беше проведена на 28 август 2014 г. по инициатива на тогавашния германски канцлер Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям

    26 0 Отговор
    представител на България , няма що !
  • 2 Централни сили

    9 3 Отговор
    Германия ни обещаха Македония.

    Коментиран от #3

  • 3 Обещанието

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Централни сили":

    не е като завещанието .

    Коментиран от #4

  • 4 Град Козлодуй

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Обещанието":

    Факт
  • 5 на първия ред

    14 0 Отговор
    са големите крадлювци начело с най противната крадла в историята - честито 🤑🤑🤑
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 главанака глаффчев

    14 0 Отговор
    ще кажи каквото са му казали тези дето го сложиха 🤮🥴🤪

    Коментиран от #17

  • 8 Навремето един

    0 1 Отговор
    Министър Председател на Германия
    Бойко ти за Албания , Македония и Сърбия са твоя отговорност. Още едно нещо ще присъства и деди Джо ако се срещнете и не са си уговорил среща сега е момента да го направи. И да помисли какви предложения ще му направи. Вече чухме енергийния министър каза втория след заместник министър че иска природна газ без конкретни посочени сключени договори за продажба, без рамково споразумение с друга страна , без изграден пазар на Commodities CFDs — Trade - на български
    Без изграден пазар на продукти натурален газ. Или по точно възможност на юридически и частни лица да държат парите си в натурален газ , злато , сребро вместо в банката с цел по-голяма ликвидност.
    Но това не беше предложено
    И този втори след заместника енергиен министър едва ли ще направи в България такъв пазар с частно съхранение в Чирен II край Стара Загора. Commodities CFDs — Trade В България такъв пазар с частно съхранение Трезори за съхранение на злато и сребро. Също за съхранение на електрически ток във водород. Хората и юридически лица който биха помогнали са Майк , Голдън Сакс , JP Morgan, Тенев , Бойко булгаргаз борсата в Лондон и ню Йорк , Nasdaq. Успех

    Коментиран от #12, #14

  • 9 Лост

    9 0 Отговор
    Да беше отишъл на Октоберфест повече щеше да му ходи.
  • 10 Боруна Лом

    8 1 Отговор
    ДА СЕ ЧЕТЕ... ГЛАВЧЕЕЕВ ИЗЛОЖИ БЪЛГАРИЯ..... И ОЩЕ КОЛКО МИЛИОНА ЗАТЪНАХМЕ?
  • 11 ГЛАВЧЕВ В ПОДХОДЯЩА КОМПАНИЯ

    8 0 Отговор
    Новия европеец защо е по маратонки и с костюм?
  • 12 фон смоухайзен

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Навремето един":

    какво злато и сребро всичко се взема от любимите ви кравари и канада но на тез дето са платили трохички не им пука
  • 13 Перо

    4 0 Отговор
    Поредният опит да се вкарат всички страни в кошарата, под едно командване! БГ трябва да разяснява и убеждава участниците в недостига на усилия и липсата на воля за постигане на ценностите и социално-икономическите стандарти от някои страни като РСМ, които трябва да работят за изпълнение на предварителните условия на ЕС! Нужно е всички страни на форума да знаят и разберат проблемите с РСМ и да не се подават на измислени “несправедливости” от северно-македонска страна!
  • 14 да де

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Навремето един":

    също биха помогнали да се надупчи добружа ? за нас мъротията и отровите за тях нови райски остови
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    Какви се случи на Берлинския КОНГРЕС🤔❔❓
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    От Берлинския конгрес към Берлинския процес❕
    В началото ЕС е създаден за защита на въглищната индустрия, днес ЕС
    ЗАКРИВА ВЪГЛИЩНАТА ИНДУСТРИЯ ‼️🤔
  • 17 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "главанака глаффчев":

    По-добре промените в Конституцията да бяха към премахване на служебните правителства с назначени случайници и колективна безотговорност с подписване на дългосрочни договори и съглашения! Да си беше стояло старото правителство, до идването на новото, където не се размива отговорността! Поразиите от служебните и непроверени случайници-управници са дългогодишни! Даже от тези утайки се създават партии и коалиции, с големи последствия. като ПП/ДБ!
  • 18 Няма смисъл

    2 0 Отговор
    От представяне там. Това не е проект, в наша полза.
    Пък и тлавчевия не е подходящ да ни представя където и да е.
Новини по държави: