14 Октомври, 2024 10:40 550 2

Местните избори в Белгия преминаха без изненади

  • белгия-
  • местни избори-
  • изненади

Социалистите запазват преднината си в южните области, а крайната десница печели във Фландрия на фона на по-ниска избирателна активност

Местните избори в Белгия преминаха без изненади - 1
Снимка: БГНЕС

Изборите за местна власт в Белгия, проведени вчера, преминаха без особени изненади и потвърдиха резултатите от юнските избори за федерални депутати и представители в Европейския парламент, съобщават днес медиите в страната, цитирано от БТА.

Социалистите запазват традиционната си преднина в основните градове в южната област Валония и в Брюксел. В северната област Фландрия няколко общини бяха спечелени от коалиции, водени от крайната десница. Новост на тези избори беше по-ниската избирателна активност във Фландрия, където избирателното право за първи път не беше задължително, като участието падна под 60%. Политолози предричаха, че това ще облагодетелства крайната десница, тъй като техните избиратели са по-дисциплинирани и не се възползват от възможността да не гласуват.

Засега няма данни изборите да са били засегнати от опитите на руски хакери за саботаж, въпреки че сайтове на федерални и общински институции бяха временно свалени през миналата седмица. Местни експерти оцениха тези кибератаки като "безобидни".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    8 0 Отговор
    И на тия клоуни Русия им е виновна, че краварските пудели губят народна подкрепа!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: