24 Октомври, 2024 15:41 1 628 85

БРИКС се превърна в глобален притегателен център

  • брикс-
  • казахстан-
  • касим - жормат токаев-
  • изказване-
  • русия

Държавните глави на страните-членки на БРИКС одобриха окончателната Казанска декларация

БРИКС се превърна в глобален притегателен център - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

БРИКС се превърна в глобален център на международна гравитация, към който много страни, търсещи взаимноизгодно сътрудничество, проявяват практически интерес. Това каза държавният глава по време на речта си на 16-ата среща на върха на БРИКС в Казан, съобщава кореспондентът на Казинформ.

Президентът Касим-Жомарт Токаев също отбеляза, че БРИКС има огромен потенциал за развитие и обединява държави от различни континенти, укрепвайки солидарността и ефективно използвайки съвместните възможности в полза на всички участници. „БРИКС има както ресурсите, така и опита да изгради бъдеще, основано на принципите на споделен просперитет, взаимно уважение и партньорство“, каза държавният глава. „Фактът, че имаме наистина приятелски отношения с всяка страна-членка на БРИКС, е изключително важен за Казахстан“, подчерта президентът на Република Казахстан.

Припомняме, че от 22 до 24 октомври в Казан се провежда среща на върха на страните членки на БРИКС. На събитието присъстваха ръководители на няколко държави, включително индийският премиер Нарендра Моди, президентът на Южна Африка Матамела Сирил Рамафоса, министър-председателят на Етиопия Абий Ахмед, президентът на Египет Абдел Фатах ал-Сиси, президентът на Китай Си Дзинпин, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, както както и други.

На 23 октомври се проведе среща на върха на БРИКС в разширен формат. В същото време се проведе среща на участниците в срещата на върха в тесен състав. На срещата руският президент Владимир Путин предложи да се състави списък на страните партньори на БРИКС и да се запише това в заключителната декларация; той също така каза, че повече от 30 държави са изразили интерес да се обединят като част от БРИКС.

По-рано беше съобщено, че Касим-Жомарт Токаев е пристигнал на срещата на лидерите на страните от БРИКС и е провел кратки разговори с участниците в XVI среща на върха.

Държавните глави на страните-членки на БРИКС одобриха окончателната Казанска декларация след резултатите от настоящата среща на върха. Документът обобщава резултатите от това събитие и ще бъде представен на ООН като съвместно изявление, съобщава кореспондентът на Казинформ.

Руският президент Владимир Путин обяви одобрението на декларацията по време на речта си. Той съдържа общи оценки на световната ситуация, резултатите от работата на Русия като председател на БРИКС, а също така очертава дългосрочни области на сътрудничество.

Преди това руският лидер твърди, че декларацията трябва да отразява решенията за бъдещото разширяване на БРИКС. Бяха изказани някои международни въпроси. Той също така подчерта, че Казанската декларация от срещата на БРИКС ще бъде разпространена като общ съвместен документ на асоциацията.

Освен това декларацията се противопостави на надпреварата във въоръжаването в космоса и разполагането на оръжия в открития космос.

„Отново заявяваме нашата подкрепа за осигуряване на дългосрочна устойчивост на космическите дейности и предотвратяване на надпревара във въоръжаването в космоса и разполагането на оръжия в космоса, включително чрез преговори за приемането на подходящ многостранен правен инструмент за гарантиране на глобалната сигурност“, се казва в документа.

Припомняме, че от 22 до 24 октомври в Казан се провежда среща на върха на страните членки на БРИКС. Ден преди това няколко държавни глави пристигнаха на събитието, включително индийският премиер Нарендра Моди, южноафриканският президент Матамела Сирил Рамафоса, етиопският премиер Абий Ахмед, египетският президент Абдел Фатах ал-Сиси, китайският президент Си Дзинпин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Новината е публикувана на база споразумение за обмен на информация между Fakti.bg и Kazinform


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така Де

    8 24 Отговор
    Индия спря Турция за БРИКС
  • 2 честен ционист

    12 36 Отговор
    БРИКС е бившия СИВ, който така и така България никога не напусна официално.

    Коментиран от #43, #64

  • 3 ТаУмВзе

    35 5 Отговор
    АУУУУ! Тва не е Праведна Пропаганда бре!
  • 4 Мишел

    21 34 Отговор
    Коя е валутата на БРИКС?Или всичко пак минава през долара?

    Коментиран от #14, #25, #29, #39, #65, #67

  • 5 Сократ

    49 17 Отговор
    Ами да. В БРИКС не ти налагат някакви си ценности. Не те карат да си унищожиш икономиката. БРИКС е за развитие. Не е като ЕС. Само санкции, глоби, ограничения, тотална цензура и възхвала на обратните.

    Коментиран от #10, #16

  • 6 брикс или ядрени бомби?

    14 32 Отговор
    Последно какво иска фашиста путин? Да ползва ядрени бомби, или да бъде шеф на брикс?!?!?
  • 7 Доротея

    15 34 Отговор
    БРИКС е глобален притегателен център единствено във фантазиите на Путин и путинистите.

    Коментиран от #34

  • 8 Всичко от московия е лъжа и измама !

    7 5 Отговор
    От BRICS посочиха ли за цел година, в която ще настигнат България и да се пробват да настигнат Румъния в следващата петилетка ?

    Коментиран от #69

  • 9 !!!?

    5 6 Отговор
    Е нали Соросите бяха глобалистите, а то се оказа, че "Новият световен ред" на Си Цин Пин и Ку Чи Син, така наречения БРИКС, си е откровен глобален СССР !!!?

  • 10 Хахахаха

    13 34 Отговор

    До коментар #5 от "Сократ":

    И като е за развитие на БРИКС, колко се развиха тези държави докато бяха в БРИКС? Рашата е вече пред фалит!

    Коментиран от #52, #72

  • 11 Атина Палада

    11 26 Отговор
    Искам да си закупя БРИКС -ове.По колко евро върви един брикс?

    Коментиран от #19, #66

  • 12 Бухахаха

    12 21 Отговор
    Путински брътвежи.Провал в Сво-то.Икономика в нокаут.

    Коментиран от #73

  • 13 Реалист

    15 21 Отговор
    Казахстан предизвика гнева на Путин като официално отказа да се присъедини към БРИКС.
    Не стига този шамар, но ето че и сръбският президент Александър Вучич вгорчи усмивката на Путин, като заяви публично, че Белград не се интересува от членство в БРИКС. Според Вучич членството на страната му в ЕС е много по-ценно и е важната, стратегическа цел.
    Пионервожаты на родните „балалайки“ възхвалява с пяна на устата всичко руско. Възторгва се какви красоти, благини и постижения е видял в Русия при посещението си там преди време.

    Как ви звучи в тази връзка решението на Пекин от май 2024 г. китайските банки да спрат да работят с руски рубли. И с руски пари въобще. Защото несравнима е изгодата на Китай да работи със САЩ и ЕС, вместо с Русия. Това е истината.

    Коментиран от #74

  • 14 Новичок

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел":

    Вие "Мишел" от съпротивата ли сте???

    Коментиран от #18

  • 15 Питанка

    15 19 Отговор
    Един от последните укази на Путин, който предизвика много смях и подигравки бе разрешението на граждани на други държави да заминат да живеят, учат и работят в Русия, която била „истински свободна и демократична“. Веднага говорителката на руското външно Мария Захарова (известна още като Маша Алкаша) заяви публично, че пред руските посолства в чужбина се трупали опашки от желаещи да се преселят в Русия. До момента от България нито един не е занесъл на Митрофанова молба за имиграция в Русия. Дори от редиците на „копейките“ няма поне един кандидат. Що така, бе, „ушанки“? Раят на Путин се отвори за вас, а вие се натиската да „мизерствате“ в България, където близо половината българи живеели в бедност.

    Коментиран от #22

  • 16 БАЕ

    15 10 Отговор

    До коментар #5 от "Сократ":

    Да се очакват опашки за визи и полетите до Етиопия...
  • 17 Ха ха ха

    13 19 Отговор
    Руснаците живеят добре само в собствените си мечти и фантазии....
  • 18 Мишел

    4 8 Отговор

    До коментар #14 от "Новичок":

    Баща ти.
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "Атина Палада":

    Ами пет НАТО-вки за един БРИКС😀

    Коментиран от #40

  • 20 Столтенберг

    12 5 Отговор
    Пък аз ги чакам да арестуват Путин .
  • 21 Да така е Всички изостанали Са там

    7 12 Отговор
    Африка е на чело

    Коментиран от #79

  • 22 Един друг

    12 10 Отговор

    До коментар #15 от "Питанка":

    "от редиците на „копейките“ няма поне един кандидат"- Страх ги е че в Русия няма да им вървят евраците, пък валутата на брикс нещо се бави...

    Коментиран от #81

  • 23 Хе хе

    9 12 Отговор
    Голям потенциал, само диктатори са се събрали хе хе хе

    Коментиран от #56, #82

  • 24 Притегателна сила за всички

    10 11 Отговор
    С празни глави и с жълти стотинки в джоба
    Начело със Милена- флагмана на Путин и Кумунизма
  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел":

    Ами НЕ минава през долар❗ Има някой неща които хем не ги разбираш, хем се пънеш да ни учиш❗
  • 26 Истината

    10 14 Отговор
    Идеята на военнопрестъпника Путлер да превърне БРИКС в антизападна коалиция, която да разклати "световния ред" и хегемонията на долара, не срещна ентусиазъм сред ключовите страни членки на блока.
    Индия не иска да позволи на БРИКС да се превърне в "антиамериканска" организация, доминирана от Русия и Китай, казаха индийски дипломати, запознати с целите на Путин.
    Ню Делхи се противопоставя на по-нататъшното разширяване на БРИКС. Позицията на Индия се подкрепя от Бразилия и Южна Африка.
    Обединените арабски емирства, които се присъединиха към БРИКС през 2023 г., категорично отхвърлят опитите на Путин да представи блока като противопоставяне на Глобалният Юг срещу Запада. ОАЕ има стари и ползотворни отношения със западните страни, включително САЩ.
    В Казан диктатора от Кремъл се опита да прокара алтернативна западна система за международни плащания. Идеята му бе блокирана категорично от Китай, Индия и Южна Африка. Другите страни също се въздържат. Предложената система е несъстоятелна, изрази позицията на Пекин

    Коментиран от #32, #68

  • 27 Алексбг

    10 11 Отговор
    БРИКС е една,глобално завършена ИЗМИШЛЬОТИНА, на спец службите та потъва щата Русия.Без ЦАР ДОЛАР ,не могат и няма да могат!

    Коментиран от #83

  • 28 Ооо Милено каде са Изгуби МА

    2 9 Отговор
    Викам че те пратиха на борсата поради липса на адекватна Умисъл
  • 29 ТаУмВзе

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел":

    За сега са във национални валути, подготвят единна валута но за сега нищо няма официално! Плащанията са със намалена ставка измежду страните, то за тва излетеха Яко! Производството им също излете, докато краварчето си язди Черния лебед и тва си е.

    Коментиран от #41

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Милена не те е ли срам?

    6 6 Отговор
    Да възхваляваш всичко това което не желаеш за децата си?
  • 32 4хилядници на амбразурата

    6 7 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Остави миленчето да си изкара хонорара, кондукторката няма да хареса коментара ти.
  • 33 Леле , леле ! 😀

    7 8 Отговор
    Много скръб на Натовчетата в коментарите , бе ! Че и братът им по оръжие Реджеп турчина , и той там !
  • 34 Камелия

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Доротея":

    Дрънкаш, не дрънкаш, лавината тръгна и няма спиране. Колкото и да ти е мъчно, пак си ретроградна, изостанала и на страната на булката.
  • 35 Анджо

    4 5 Отговор
    Живеем в един вълшиф свят , само приказки и обещания и пропаганда и фокуси.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ще повярваме в потенциала им,

    6 4 Отговор
    когато видим, че тълпите от икономически мигранти, вместо към ЕС, САЩ, Канада, се насочват към процъфтяващите Индия и Китай....

    Коментиран от #70

  • 38 Цар Долар

    3 7 Отговор
    Празни приказки и голи обещания.

    Коментиран от #42

  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел":

    САЩко налагаше всички страни да продават и купуват петрол
    САМО СРЕЩУ РЕАЛНИ ДОЛАРИ (петродолари)‼️
    Сега и Русия, и СА, и други страни ВЕЧЕ ПРОДАВАТ И КУПУВАТ НЕФТ
    в други валути‼️
    Може да използват курса на долара,
    НО ВЕЧЕ НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА КУПУВАТ ДОЛАРИ,
    за да си купят петрол‼️
    Знам ,че ти е трудно, затова не се пъни😉
  • 40 Згрижен

    6 8 Отговор

    До коментар #19 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Абе младеж - какво е натовки?
    Има Долари има Евро последните години тези валути трупат стойност, защото с тчх се плаща на работниците и се плащат суровини! Вземат ги такива като матушката ти, с тези долари и евро си купуват лукс и технологии, които развитият свят произвежда и те така! Ха купи си технологии от индия или китай? - Май нещо не ги купуват много, щото пак до долара опряха ;-)))))
    Погледнете на официалнич сайт на БРИКС каква валута са посъцветвали да си носят участниците - не не е рупии, не не е юани, не не е ирански каквото и да е там - ДОЛАРИ защо ли?

    Коментиран от #46

  • 41 БАЕ

    4 9 Отговор

    До коментар #29 от "ТаУмВзе":

    На Русията кое производство точно излетЕ, че нещо съм пропуснал?

    Коментиран от #53

  • 42 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 8 Отговор

    До коментар #38 от "Цар Долар":

    Проблемът ти е, че си гол ( без покритие)‼️
    И вече всички банки скъсяват доларовите си експозиции‼️

    Коментиран от #50

  • 43 Атина Палада

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Ами Не! Бившият СИВ е днешен ЕС!
    Брикс е в глобален мащаб..
  • 44 Анджо

    5 3 Отговор
    В Брикс няма да има валута, така казано, техната валута ще бъде бартерна валута.
    На руснака не му требен валута, той търгува с полезни изкопаеми, и ще иска да му се плаща в готова продукция и после ще продават на руснаците за рубли, пардон за тоалетна хартия.

    Коментиран от #84

  • 45 Згрижен

    3 5 Отговор
    пРИТеГАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЗА КАКВО???
    Клуб на неудачниците - и понеже пуСин отчаяано има нувжда от изяви си прави форуми ;-)
    Що не го нарави в Швейцария например - да не ги арестува света за престъпления! Диктатори и терористи могат да пътуват само в дъвжавичките си ;-)
  • 46 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "Згрижен":

    Ами каквото е и БРИКС-овки, бе неандерталецо‼️ Има НАТО, ама няма НАТО-вки😉
  • 47 торбалан

    8 5 Отговор
    БРИКС боде очите на натювци и тръмповци ....Злобата е очевадна ...
  • 48 а така !

    6 4 Отговор
    всичи иБРИКСчии в казана!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Един друг

    4 5 Отговор

    До коментар #42 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    всички банки скъсяват доларовите си експозиции- И рязко увеличават запасите си в рубли.

    Коментиран от #59, #60

  • 51 Анджо

    4 4 Отговор
    И така рублата или хартията ще стане най мощната валута😅
  • 52 Някой

    12 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    Хахаха!
    Ти наясно ли си какви ги разправяш? Русия пред фалит? Кога? Защо? По какво съдиш?
    Не е ли пред фалит ЕС? В частност Германия? Произовдството им изчезна заедно с евтиния руски газ. Гърция? Външен дълг от над 360 млрд евро. Франция? Освен, че няма много производство, си има за отглеждане 20-30 милиона малко по-мургави граждани, на които така или иначе не им се работи. А, да. Имат големи политически проблеми. И големи финансови такива - чува се, че бюджетът им е яко продънен.
    Има и още, ама не си струва да се хабя повече. Чети преди да пишеш.

    Коментиран от #55

  • 53 ТаУмВзе

    6 4 Отговор

    До коментар #41 от "БАЕ":

    То и реалността те е пропуснала спокойно! ХАХАХХА
  • 54 Алексбг

    5 4 Отговор
    Сещам се за "Тухла в стената" на Пинк флойд.
    "Тухла" ама в ,коя стена?В руската ли,тая на Кремъл,дето е мухлясала от времето?Или тая дето тъпата Христов я издигна през половин Берлин?Нека знаем,че да не с грешим !Това БРИКС ..ми прилича на име на тухларна фабрика.По тошово време,плакаха да бачкат в тухларна те, за две седмици,за дребно хулиганство.-:)-:)-:)

    Коментиран от #85

  • 55 Един друг

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "Някой":

    И какво ни съветваш-"Чемодан, вокзал, Москва". Не е лошо, но тръгни първо ти.

    Коментиран от #58

  • 56 Някой

    7 5 Отговор

    До коментар #23 от "Хе хе":

    Хе-хе!
    Хубаво е, че използваш оперките на западния фашизъм. Според него диктаотр е всеки, който не изпълнява безпрекословно щенията на Хегемона. Излиза, че всеки, който иска да е свободен, е диктатор.
    И не се лъжи, че западна Европа споделя твоите опорки. Споделя ги купеният и назначен от САЩ елит. Ако го няма Хегемона, много бързо ще обърнат филията. Щото са васали.
  • 57 Анджо

    4 4 Отговор
    Ей, русофила знае , че това Брикс е по фалшиво и от комунизма.
  • 58 Някой

    5 3 Отговор

    До коментар #55 от "Един друг":

    Че що трянва някой да ходи в Москва? Просто трябва държавниците да гледат интереса на народа. У нас държавници няма от къде 35 години. Сегашните назначени за управници са на каишка на посолството - я с пари, я с компромати. И нямат гръбнак. Ако имаха, щяха да заемат малко по-достойна и морална позиция.

    Коментиран от #62

  • 59 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "Един друг":

    Твоето НЕЗНАНИЕ, не е за смях , а за съжаление ❗
    "Делът на долара в световните резервни валути е в стабилен спад през последните 20 години, тъй като централните банки се обръщат към нетрадиционни валути, включително юана, за да диверсифицират своите активи, пише "Блумбърг".

    Мениджърите на резерви са се преместили от долари в две посоки, като една четвърт се насочи към юани и три четвърти към валути на по-малките страни, които традиционно играят ограничена роля като резервни активи.

    Констатациите са в нов документ, издаден от Международния валутен фонд, озаглавен: „Невидимата ерозия на господството на долара: активни диверсификатори и възходът на нетрадиционните резервни валути“.
  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Един друг":

    Когато си затваряш очите , това не означава , че Слънцето е залязло🤔🤔
  • 61 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 2 Отговор
    Заради петродолара , по-точно заради това , че се отказаха от него САЩинските магнати ликвидираха Садам и Кадафи❗Заради това обявиха и Путин за диктатор 😒

    Коментиран от #75

  • 62 Един друг

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "Някой":

    И ти като една висша доскоро другарка, с Русия лягаше, с Русия ставаше, пък няма спор кадърното и синче в Кравария, да гние там горкото.
  • 63 Може ли да правите разлика

    6 0 Отговор
    между Казан град в Русия и Казахстан чиито президент цитирате Касим Жомар Токаев. Той няма нищо общо с Казан освен,че участва във форума на БРИКС в този град.
  • 64 Много ти разбира

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    кухата куквича хралупа на раменете ти. бълваш простотии.,Хич не разбираш за кво става на въпрос.
  • 65 За суб безмозъчни

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел":

    питекантропи като теб обяснения не даваме.
  • 66 дончичо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Атина Палада":

    ЗЕВС,седни си на тртката
  • 67 С учередяването на

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мишел":

    банката която ще е на БРИКС с директор Дилма Русеф,бразилка с български корени по бащина линия,се слага началото на пропадането на долара като международна валута и отиването му в канала. Между другото над 36 страни са подали за сега заявки за членство в БРИКС,като желаещите продължават да растат,а това означава,че за тези страни се отказват от долара,а това води до неговият спад докато накрая остане само регионална тоалетна хартия.
  • 68 дончичо

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Знаеш ли какво е необвързани страни и каква е ролята на Индия в нея
  • 69 По кво да настигнат двете въшливи

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Всичко от московия е лъжа и измама !":

    бълкански териториики,по негативвни показатели ли?,нямате нито една положителна точка и не знам с кухите си кратуни за кви се мислите палета на каишка към краварника.
  • 70 дончичо

    2 1 Отговор

    До коментар #37 от "Ще повярваме в потенциала им,":

    Охоо,ще ти се
    Имигрантите в уса И ес
    нам не нужни
  • 71 Ба!

    3 2 Отговор
    Че като има такъв "голям потенциал" защо Казахстан отказа да влезе в БРИКС?
  • 72 Ами да от преди СВО и

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    над 2500 те санкции беше 6 икономика в света само за 2 години стана 4-та икономика,а Джендермания и скапания гейски ЕСЕС са в тинята на блатото,дори оризарите джапонски са изперварени от Русия,която им зае 4-тото място,че дори и Индонезия ги изпревари джапанките. Просто всички свързани с краварника отиват в блатото на нищетата.
  • 73 То убав провал

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бухахаха":

    днес още няколко града са освободени от Русия,над Селидово се вее руският флаг,скоро над Курахово и Покровски ред други градове превърнати в укреп райони.Не е далеч и деня на пълното рухване на укропитешката сган наречена армия.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Атина Палада

    3 2 Отговор

    До коментар #61 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Много преди това си ликвидираха и техният си президент -Кенеди..
    Точно заради долара..
  • 76 Коко

    2 2 Отговор
    G-7 умря безславно, Да живее БРИКС,
    Да да ама не . България отново за пореден път е на губещата страна.
    Няма еврозона, няма Шенген, Няма Ф-16, няма АЕЦ Белене, и още - няма да изброявам
    И пак гласувайте за ГЕРБ и няма да видите бял ден напред.
  • 77 Алексбг

    2 2 Отговор
    БРИКС ,от английски език..тухли.Къде ще "си",ги завикат тия тухли?Дали в мухлясалата стена на Кремъл (крепост) или в стената на Берлин ,дето идиота Хрушчов я изгради, да опаше ,като зотвор ,половината град ?.Тя пък берлинската стена беше от стоманабетон,не от тухли и немците въодушевено я разрушила ,с викове Ето такива впечатления ,прави наименованието ..."БРИКС ".Хайде здраве да е !...-:)-:)
  • 78 пешо

    3 2 Отговор
    брикс е едно нищо а какво може да стане след 20 години щом русия членува пак нищо
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Харон

    3 0 Отговор
    Бла-бла-бла. Вижте във викито списъкът на държавите членки на клубът на независимите страни и ще видите 100% съвпадение. Правят си +1 клуб където могат да си печелят парички дипломати, служители 2-3 категория. нищо повече.
  • 81 Валута в БРИКС няма бе тъпунгер

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Един друг":

    там се разплащаш в националната си парична единица.
  • 82 Диктатори викаш,това

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хе хе":

    са хората които ще управляват многополярния мир,а вие бъъларниците ще сте на каишка роби на краварника,докат ви изсмучат соса и ще ви хвърлят на бунището.
  • 83 Царя ти долар се превърна вече

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Алексбг":

    в зелена тоалетна хартия с учередяването на общата банка на БРИКС.Представи си най-големите икономики в света се отказват от долара,като това е и по-голямата част от човечеството,каква ще е съдбата на царя ти долар. ще е да живее царя,ама царя е гол и бос.
  • 84 Ами не е така бе пън кух.

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Анджо":

    В БРИКС търгуваш със собстевната си парична единица.
  • 85 Тухлата определено е за

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Алексбг":

    това което е на раменете ти и без това вътре кухо и пусто като в сплута тиква.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания