Last news in Fakti

9 Май, 2014 12:27 815 0

Пак фалшива тревога в Белия дом

  • белия дом-
  • охраната-
  • тревога-
  • задържаха

Злосторници замеряха официалната резиденция на президента Барак Обама с магнетофонни касети и хартиени листове

Пак фалшива тревога в Белия дом - 1
Снимка: АП/БТА

Охраната на Белия дом беше приведена в пълна бойна готовност, след като двама души атакуваха официалната резиденция на президента Барак Обама с „някакви предмети“, съобщи „Ройтерс“. По-късно стана ясно, че предметите са магнетофонна лента и обикновена хартия.

Един от злосторниците – Ивън Греъм, метнал касетата през оградата от северната страна на Белия дом. В същото време друг американец – Вон Грийнбриър Лерич, от противоположната страна на оградата хвърлил купчина листове. Веднага след случката охраната задържала двамата мъже и секретната служба блокирала Западното крило на Белия дом. Половин час по-късно тревогата била отменена.

На „терористите“ са предявени обвинения в „използване на предмети като метателни оръжия“. Мотивите за действията им са в процес на изясняване. Възможно е акцията им да е израз на протест към политиката на масово следене и подслушване на граждани, която предизвика световен скандал след разкритията на Едуард Сноудън.

Това не е първият инцидент с нарушаване на режима за безопасност в Белия дом. Във вторник спецслужбите задържаха мъж, който преследвал президентския кортеж с автомобила си. Заради произшествието намиращите се в сградата журналисти били блокирани и не могли да я напуснат в продължение на повече от час. През септември миналата година пък човек на средна възраст хвърли през оградата на поляната в Белия дом две бомбички и звукът от взривяването на петардите предизвика голяма паника.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА