Last news in Fakti

13 Юни, 2014 14:25 676 0

Кметът на Венеция подаде оставка след разследване за корупция

  • венеция-
  • корупция-
  • кмет-
  • джорджо орсони

Орсони бе задържан от италианската финансова полиция за корупция

Кметът на Венеция подаде оставка след разследване за корупция - 1
Снимка АП/БТА

Кметът на италианския град Венеция - Джорджо Орсони подаде оставка на фона на мащабно разследване за корупция, съобщава Би Би Си.

Това се случи само ден след като той бе освободен от домашен арест след сделка с прокуратурата. Още вчера той отрече пред медиите всички обвинения срещу него.

Той  бе осъден след гръмналия в началото на месеца корупционен скандал.

Орсони бе задържан от италианската финансова полиция за корупция заедно с други 35 души, за които се смята, че са се облагодетелствали от проекта "Мойсей" за изграждане на подводните бариери, които трябва да предпазват Града на каналите от наводнения.

Кметът е разследван за корупция, изнудване и пране на пари. Той е бил следен през последните три години. Властите смятат, че най-малко 20 млн. евро от 5 млрд. проект са били отклонени.

Част от тях са били използвани от Джорджо Орсони да финансира предизборната си кампания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: