27 Декември, 2021 20:28 2 995 4

Как да не напълнявате през зимата?

  • напълняваме-
  • зима-
  • съвети-
  • калории

„Ако човек е по-малко подвижен, трябва да яде малко по-малко.", съветва индийска диетоложка

Как да не напълнявате през зимата? - 1
Снимкa: Shutterstock

В студените месеци сякаш напълняваме от въздуха. Повечето ще кажат, че това се дължи на коледно-новогодишните празници и най-вече обилните трапези около тях. Това наистина до някъде е така, но дали е само това?

Според индийската диетоложка Нмами Агарвал наистина през зимата напълняваме дори и да продължим да се храним както преди. Но тя е категорична, че има лесен начин, благодарение на който да не пълнеем през зимата.

Според експерта през зимата хората ходят по-малко и не са толкова физически активни, колкото през лятото. „В резултат на това количеството енергия, изгорено от тялото, намалява. Ако продължите да се храните както преди, със сигурност ще напълнеете“, предупреждава диетоложката. Агарвал съветва да се уверите, че вашата диета съответства на физическата ви активност.

„Ако човек е по-малко подвижен, трябва да яде малко по-малко. Например да се намали дневната доза от 2,5 хиляди килокалории на две хиляди килокалории“, препоръчва диетоложката, цитирана jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тая

    17 0 Отговор
    Откри топлата вода току що
  • 2 Грульо

    1 0 Отговор
    „Ако човек е по-малко подвижен, трябва да яде малко по-малко. Например да се намали дневната доза от 2,5 хиляди килокалории на две хиляди килокалории“, препоръчва диетоложката"

    Имада чакате с 2000 ккал да отслабнете, по цял ден седнали или легнали пред телевизора или телефона. :D
  • 3 Rupam Kumari

    1 0 Отговор
    броят калориите само хамавите
  • 4 Ддддд

    2 1 Отговор
    Хората дават луди пари за това отслабване. А то е много елементарно. Намаляш калориите особено въглехидратите и минаваш на протеинова диета. След 2 3 месеца с 15 кг надолу.