Last news in Fakti

25 Юли, 2023 05:55 1 378 6

Още 2,5 милиона души ще живеят с тежки заболявания до 2040 г. на Острова

  • англия-
  • болести

Те ще бъдат поразени от рак, диабет, деменция и депресия

Според нов доклад до 2040 г. още 2,5 милиона души в Англия ще живеят с тежки заболявания като рак, диабет, деменция и депресия, предаде Пи Ей медия, цитирана от БТА.

Проучването на Здравната фондация установи, че 9,1 милиона души в Англия ще имат сериозни заболявания - увеличение с 37% в сравнение с 2019 г.
"Прогнозите са, че почти един на всеки пет души от населението ще живее с тежко заболяване дотогава, което е увеличение с повече от една трета", се казва в доклада. "За сравнение, населението в трудоспособна възраст се очаква да се увеличи само с 4% - тази група от населението ще бъде отговорна за генерирането на по-голямата част от държавните приходи, използвани за финансиране на обществените услуги, включително Националната здравна служба."

Очаква се до 2040 г. случаите на деменция да се увеличат с 45%, на сърдечна недостатъчност - с 92%, на рак - с 31%, на диабет - с 49%, на хронична болка - с 32%, а на тревожност или депресия - с 16%.

Според изследователите хората на 70-годишна възраст ще имат средно по три хронични заболявания, а на 85-годишна възраст те ще станат повече от пет. Четири пети от скока в броя на тежките заболявания ще се дължи на застаряването на населението, защото колкото по-дълго живее един човек, толкова по-голям шанс има той да получи тежко заболяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    4 0 Отговор
    Британската склонност към агресия е известна на света.
  • 2 доктор

    8 0 Отговор
    Тази прогноза на базата на какво е? Ваксата, или нещо ново ще ни пуснат, че да стигнем тези нива на заболеваемост?
  • 3 А защо

    10 0 Отговор
    Ще боледува нали науката напредва и вече има лекарства против рак.Аз знам че всичко се прави хората да не живеят много и затова беше сьздадена тази Пландемия.Това беше целта да набодат колкото се може повече хора.И ето ти бьдещи проблеми за здравето.
  • 4 На 7 ден!

    8 0 Отговор
    След 7 бустер всичко се оправя!
  • 5 "толкова по-голям ШАНС

    2 0 Отговор
    има да получи тежко заболяване". Неграмотни мисироци, що не проверите значението на думата "шанс" и да вденете, че в случая най-точни са "опасност, вероятност". Всъщност правилно сте го написали, отразявайки стремежите на определена клика да ни затрие, но поради неграмотност не го осъзнавате.
  • 6 Въпрос

    3 0 Отговор
    На някой тук пука ли му изобщо за тъпия Остров и какво щяло да става с него? Питам просто.