Last news in Fakti

3 Юли, 2024 12:45 1 955 5

Методът „2-2-2“, който ще ви помогне да отслабнете без диета

  • отслабване-
  • методът 2-2-2-
  • излишни килограми-
  • физическа активност

Експерт разкри как лесно да влезете във форма

Методът „2-2-2“, който ще ви помогне да отслабнете без диета - 1
Снимка: Shutterstock

Ако сте се отказали от излишните си килограми и сте се примирили с факта, че вече няма да можете да станете стройни, опитайте метода „2-2-2“. Това ще ви помогне да се почувствате по-добре, казва специалистът по отслабване.

Колко добре би било, ако зависехме не от сладкишите, а от спорта, когато самото тяло ще изисква натоварвания и тренировки и би било невъзможно да не се подчиним на това. Но в действителност да се принудите да станете от дивана и да промените начина си на живот е много трудно.

Базираният в Джорджия треньор и експерт по отслабване Джена Рицо предлага да предпочетете трик, който да ви помогне да отслабнете. Нейният метод се нарича "трите двойки" или "2-2-2".

Ако следвате този метод само три седмици, тялото ви ще се почувства толкова добре, че ще искате да продължите, споделя треньорката.

Методът Рицо включва три прости стъпки, които да добавите към ежедневието си:

  • пийте 2 големи бутилки чиста вода всеки ден,
  • яжте 2 порции зеленчуци и плодове,
  • направете 2 разходки.

Количеството вода може да бъде малко повече или малко под 2 литра, уточнява експертът. Нуждата от течности на всеки индивид зависи от нивото на активност през деня, температурата на външния въздух и общото здравословно състояние.

Също така е важно две порции плодове и зеленчуци да допълват вашето меню, а не да го заместват.

Що се отнася до физическата активност, експертът съветва „не я усложнявайте много“ и просто добавете малки разходки през деня, за които имате време. Например, ходете пеша от работа до следващата автобусна спирка или малко по-далеч от най-близкото метро, ​​прибирайте се не с асансьор, а по стълби и т.н.

Ако правите това всеки ден, това ще се превърне в ежедневна минимална нужда и ще се превърне в навик. Рицо казва, че ще забележите разлика само след три седмици използване на метода 2-2-2. Кожата ви ще бъде по-чиста, ще имате повече енергия, ще спите по-добре и вероятно ще свалите няколко килограма.

Премахнете тези три храни и ще отслабнете

Преди това диетологът Майкъл Мозли каза, че определено ще можете да отслабнете, ако премахнете само три групи храни от диетата си, пише actualno.com. Първият е всичко сладко, с добавена захар (от бисквити до сладолед), вторият е нишестените храни (бял ориз, тестени изделия, картофи), третият е преработените меса и храни (колбаси, преработени храни).

Неговият съвет е да добавите повече протеинови храни към диетата си: те засищат и не позволяват на глада да прогресира. И също така - организирайте дни с ниско съдържание на въглехидрати: два пъти седмично ограничете диетата си до 500 калории и яжте яйца, ядки, кисело мляко и риба.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майло

    8 0 Отговор
    Хората живеят в постоянен стрес и намират успокоение в храната не можеш да спазваш диета, като си под стрес.

    Коментиран от #5

  • 2 Трол от Криводол

    5 2 Отговор
    Салати. Явно всички ви изглеждаме като зайци от зайчарника в Банкя.
  • 3 зевзек

    3 1 Отговор
    Две топки, два пъти на ден, по два часа....
  • 4 в българия е нормално наднормено тегло

    2 0 Отговор
    слаб по системата см = кг прави хората като наркомани . над 37-39 естественото закръгляне от възраста е в ход . все едно бадън да смъкне 20 кг . абсурт . който не яде се разболява . доктори, даскали, политици, мутри - все са с наднормено тегло .
  • 5 хм, хм

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майло":

    Гласувайте, за да изметем стресора!