Last news in Fakti

16 Юни, 2015 10:20 6 217 4

Продава се Porsche-то на Стийв Макуин

  • porsche-
  • 930-
  • carrera-
  • turbo-
  • steve-
  • mcqueen
Двете неща, за които ще напишем по няколко реда определено могат да дефинират думата "класика". Първото е един актьор с особено отношение и невероятен вкус към автомобилите - великия Стийв Макуин. Второто е една кола, която за десетилетия няма особена промяна във формата поради факта, че е революционна.
Това Porsche 930 Turbo Carrera е произведено през далечната 1976-та година и е последния поръчан автомобил от актьора. Естествено то е задвижвано от харизматичния боксеров турбо двигател с кубатура от 3.0 литра, свързан с четиристепенна ръчна скоростна кутия. Млечно или по-скоро циментово сивият цвят на автомобила се съчетава перфектно с изцяло черния интериор. Естествено, актьорът е добавил и частица от себе си с бутона за изключване на задните светлини, който не е много легален. Той е искал да може да кара спокойно една от най-известните отсечки за автомобилистите в Америка и света - калифорнийския Мълхоланд Драйв.
Автомобилът ще бъде продаден в началото на август на търг организиран от Мекъм Оукшънс. Тази частица история се очаква да събере солидна сума, която пък ще бъде дарена на неправителствената организация The Boys Republic. Те се занимават с проблемните деца на Калифорния. Причината роднините на Стийв Макуин да изберат точно тях е, че през 1946-а Макуин също попада там и те променят живота му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кефи ме НО

    1 0 Отговор
    Хубав автомобил, икона, коварно въртящ се по завоите и затрил не малко хора.
    За да караш бързо това животно трябват специални умения, който не може умира.
    Дадеш ли газ е по-лошо от бмв, пързаля се неуправляемо.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кефи ме НО":

    Неуправляемо за хора, които не могат да карат. Бг специалистите са най-големите, знаят всичко изобщо без да са се докосвали до него. Точно Поршетата и БМВ-тата са сред най-добре и лесно упрявляемите коли. Затова и формата и цялата философия на 911 не се е променила толкова години.
  • 3 Ицо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кефи ме НО":

    Казваш го от опит,нали?
  • 4 Илиян

    0 0 Отговор
    Porsche-то на Макуйн,Mclaren-на м-р Бийн е.ати тъпанарщината.Не мога да разбера защо понеже някой известен е карал някоя кола,то цената и е в пъти повече от нормалната.Сигурно е от остатците от пръдня по седалката.......П.С. СЪЖАЛЯВАМ ЗА СПАМА