Last news in Fakti

28 Септември, 2015 11:47 5 705 17

BMW X6 M се сдоби с малко братче

  • bmw-
  • x4-
  • m40i-
  • m performance

Немският сайт BimmerToday изпревари пресслужбата на BMW и публикува снимки и информация за нова напомпана версия на всъдеходното купе X4, която ще бъде представена официално след няколко дни. Спортният кросоувър получава приставката M40i и догонва по мощност предишното поколение на свирепото X5 xDrive48i.



BMW X4 M40i има 3.0-литров шестак с турбокомпресор. Вътрешнозаводският индекс B58 подсказва, че двигателят е част от новото модулно семейство на баварците. Същият мотор, но с мощност 326 к.с., се монтира на 340i.



Малкото братче на BMW X6 M обаче ще разполага с цели 360 коня при 5 800-6 000 об/мин и 465 Нм (15 Нм повече от "тройката") в диапазона от 1 350-5 250 об/мин. С този двигател ще се оборудва и бъдещото купе M2. Скоростната кутия е автоматик с 8 предавки, а въртящият момент се предава на четирите колела.



С ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.9 секунди X4 M40i надбягва Porsche Macan S (340 к.с.) с 0.3 сек. и изостава от Macan Turbo (400 к.с.) само с 0.1 сек. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.



На външен вид M40i прилича на обикновена X-четворка с аксесоари от M Performance. При по-внимателно вглеждане обаче се забелязват сребристи "бумеранги" в краищата на въздухозаборниците в предната броня, а ауспусите са изведени в двата края на задната, докато версиите M Sport имат или "двуцевка", или два трапецовидни накрайника.



Специфични са също аеродинамичният пакет на каросерията, 19-цоловите колела, емблемите в логото на M Performance на праговете и воланът с три спици.



От BMW все още пазят мълчание по въпроса дали ще има пълноценна M-версия на X4. През май миналата година - 2 месеца след премиерата на модела - се появи информация, че такава модификация може да се появи не по-рано от 2017 г., а мощността й ще бъде около 380 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hate

    0 2 Отговор
    Хайде "хейтърчета", започвайте да плюете яко по БМВ - то.
    То дизайна няма да ви хареса, ще задавате изключително "умни" въпроси от рода на "Кому е нужна толкова мощност"? и.т.н.
    P.S. - очаквам много "минусчета" и злобни коментари, Бай Ганю винаги много го е яд когато му се каже истината за него, а именно, че е мега простъ!!!
  • 2 некойси

    3 0 Отговор
    Да започвам ли да хейтвам?
    Еми лъскави и скъпи дараци, които трябва хем да осигурят комфорт, хем и да похвалят и с някакви технически показатели.
    Изглежда че все пак успяват да запълнят не малка ниша.
    Хората които купуват BMW обикновенно са технически и по принцил слабо грамотни, купувайки BMW смятат че са придобили нещо с мащабите на поне космически кораб, членуват в елитен клуб и могат да правят каквото си поискат.
    Честно казано не мога да си спомня да съм имал срещи по пътя с BMW владелци и някой да ми е направил добро впечатление. За сметка на това пък имам пресни спомени от наглитета на такива.
    Защо повечето мразят BMW и респективно техните владелци ли?

    Коментиран от #3, #15

  • 3 hate

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "некойси":

    Ок, а ти какви коли харесваш, кои марки? И какви хора смяташ, че ги карат?
  • 4 моро

    0 3 Отговор
    за хубавото лоша дума не може да се каже който го направи е завистлив безпаричник затова казвам евала ауди и бмв това са марките и всички други ги копират
  • 5 Стоян Стоянов

    1 0 Отговор
    хубаво е - да. Но и колегата в пост №2 е прав - голяма част от БМВ потребителите са не-особено интелигентни, и с лоша култура на пътя. Говоря от личен опит ... естествено, това в никакъв случай не означава, че БМВ са лоши коли. Просто славата на техните водачи в БГ е както до скоро се водеха гоУф-аджиите.

    Коментиран от #9

  • 6 моро

    0 0 Отговор
    до коментар номер 5 колега донякъде съм съгласен с теб но не всички са такива аз карам ауди 80 б4 и голф 3 и нямам нарушение от 25 години от тогава съм и шофьор да не мога да си позволя новата а4 примерно но и не мога да кажа че е лоша нека да говорят че новите били лоши имали електроника и се разваляли просто масата сме бедни и можем само да мечтаем за нови коли а тия дето ги карат е в българия не са се потили за тия пари убеден съм но това не им пречи да се кефят на хубавото

    Коментиран от #8

  • 7 опсмопсус

    1 0 Отговор
    мечтата на м...стата, бмв 3-ка!
    Х 6 кърти по дизайн и скоро не могат да я стигнат!
  • 8 Яжте ми сандвича без гарнитура

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "моро":

    На "моро" говорят във Финландия, район Турку. Бил ли си там? Както и да е! Аз имам много нарушения и ако ме хванат ще плащам доста, но пък всичко е за превишена скорост, не нещо друго. Карам БМВ, мечта на всяка м...густа, както споделя друг колега-драскач у форума и съм доволен от него, въпреки проблемите, с които понякога ме изненадва - гадния дрифт зимно време, когато някой може да ме удари или дребни капризи по електрониката. Знам какво ще кажеш - гадният дрифт се преодолява с хубави гуми. Имам хубави гуми, но понякога ЕСП не сработва и колата се приплъзва точно на мокрото след дъжд или сняг и става филм с псуващи шофьори.

    Ако имах възможност, бих си взел ново БМВ М.
  • 9 Мъка момчета много тъжно

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стоян Стоянов":

    Глупости! Чисти глупости! Все едно да кажем, че в каруците се возят не особено интелигентни индивиди. Нали е вярно?! Даже и по случайност мъж с висше образование да помогне на дядо си на село, пак преобладаващото множество ще е нискоинтелигентни животни. Да, но никой не е изваждал представителна статистическа извадка за грамотните шофьори и марките автомобили, които предпочитат. Защото на мен ми е ясно, че БМВ се купува като луксозен и првмиум автомобил, значи се кара от бизнесмени, дипломати, хора с пари и влияние. Впоследствие други човешки същества си купуват колата на старо и е ясно, че старият автомобил не е мерило за финансово благополучие. Точно, както и всеки друг автомобил, купен на старо.

    Сега ще ми е смешно, ако не си в групата на притежаващите чисто нов автомобил - купуващите автомобил на старо си купуват също имидж на лукс и престиж, въпреки че колата е стара. Извинявай, но с над 5-годишна машина си тръгнал закъде?! Може би имаш десетките хиляди левове годишен доход? Може би печелиш над 50 хил. лв. чисто годишно?! И ако ти печелиш, то мнозината драскачи тук, оплюващи БМВ, едва ли покриват такъв критерий.

    А ако не печелиш, да те попитам направо - къде ти е интелекта, който те разграничава от иначе простите бизнесмени и дипломати, шофиращи БМВ?!

    Коментиран от #14

  • 10 onq s konq

    0 0 Отговор
    Да живеят всички БМВ-та по всичките земни кълбета
  • 11 Галант

    0 0 Отговор
    Харесвам всички баварци, но тоя хеч не му отива ...
  • 12 Нема Бира

    0 0 Отговор
    М-ка без 4цевка... БМВ стегнете се! Несериозно е!!!...
  • 13 БМВ

    0 0 Отговор
    Да виждаш някъде да пише BMW M4 ? Това си го е измислил този който е писал статията. Има няколко модела от рода M40 i, M550 i и т.н. и те НЕ спадат към M-Power колите на марката.

    Коментиран от #17

  • 14 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мъка момчета много тъжно":

    ... какъв имидж, какъв ти лукс бре, колега?! Говорим за различни неща, определено. Какво общо има fake имиджа на 10-15 годишен автомобил, с ниската култура и лошото поведение на водачите по родните ни пътища ... ?!?
  • 15 хис

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "некойси":

    Какво да кажем за татковците дето по цял ден лъскат пред панелките горката стара вектра? -нямам нищо против тях и колите им!БМВ е върховното постижение на автомобилостроенето и всички го знаят! Хората, които избират БМВ със сигурност са по-добре технически ориентирани!
  • 16 оня същия

    0 0 Отговор
    който не се е качвал в тия недоразумения x6 и x4 може само да ги хвали. И стотинка не бих дал за тоя отвратителен картоф, и да правя доста над 50к на година
  • 17 Нема Бира

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "БМВ":

    Не може и да пише М4 защото М4 е различен модел. Може би имаш в пред вид Х4М? И за М40i и М550 не си прав, защото всички се разработват от M Gmbh.