Last news in Fakti

27 Септември, 2011 11:12 18 558 9

V12 за Mercedes-Benz GL

  • mercedes-benz-
  • gl-
  • mkb

В настоящия момент върховата модификация на щутгартския всъдеход GL разполага с V-образен осемцилиндров атмосферен двигател с обем 5.5 литра и мощност 388 к.с. Немалко тунинг компании доработват тази версия, но в повечето случаи става дума за т.нар. чип-тунинг или най-много за монтиране на турбокомпресор.

Тунинг ателието MKB обаче прави радикална промяна в големия автомобил с повишена проходимост на Mercedes-Benz, като директно сменя силовия агрегат. Новия мотор е дванайсетцилиндров V-образен, при това с два турбокомпресора.

Благодарение на тази промяна мощността на доработения Mercedes-Benz GL достига 668 к.с., а максималният въртящ момент нараства до 1 200 Нм. Всъщност тунинг специалистите от MKB не са открили топлата вода. Те просто интегрират и естествено модифицират в GL знаменития двигател от S600.

Мощността на стандартния V12 от S-klasse е 517 коня и предвид увеличената мощност се налагат и промени в управлението на автоматичната трансмисия и системата 4matic. Доработени са и още доста по-дребни възли и агрегати, но външността почти не е променена.

Тунинг пакетът не е никак евтин. Цената му е $300 000, като в него не влиза стойността на автомобила. За тези пари обаче клиентът получава тежък всъдеход, който по никакъв начин не отстъпва на т.нар. суперавтомобили.

2.5-тонният доработен GL ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.4 секунди и на практика няма аналог сред серийните автомобили от неговия сегмент. Конкуренция може да срещне само сред спортните всъдеходи в лицето на Porsche Cayenne Turbo, ускоряващ в стандартната си комплектация до 100 за 4.7 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Зиг Заг

    4 1 Отговор
    аха
  • 3 skier

    2 2 Отговор
    Според мен подобно чудовище е уникално, единствено цената за доработката е прекалено висока.
  • 4 Евгени Батев

    1 2 Отговор
    Браво на мерцедес :) и на MKB
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Даниел Петков

    2 1 Отговор
    Единствено мога да каже едно БРАВО!Макар,че не съм фен на мерцедес ГЛ-а много ми хареса!Пък и ще се изкефя да се возя във супер голям,луксозен и удобен джип,който да ускорява от 0 до 100 за 4.4 секунди!
  • 7 Шк0диста

    0 1 Отговор
    Браво за характеристиките на този автомобил, но аз не виждам смисъла от него, защото той не струва извън пътя, а на него е много по тромав от леките автомобили.
  • 8 Морис Грийн

    2 1 Отговор
    Хубаво,че най-накрая въведоха регистрация.Не че шизофреничните няма да си направят по 15 ника и да си говорят сами за Нисан ГТ-Р....

    Коментиран от #9

  • 9 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Морис Грийн":

    @8 Е поне няма да пишат от чужд ник...