Last news in Fakti

14 Март, 2016 11:01 20 986 10

7 необичайни Jeep-а

  • jeep-
  • moab easter safari
7 необичайни Jeep-а - 1

Всяка година марката Jeep организира един фестивал Moab Easter Safari, който се провежда в щата Юта. Там компанията демонстрира най-необичайните си разработки. Тази година нестандартните джипки бяха седем на брой, като всички те са направени в чест на 75-годишния юбилей на култовата марка.

Jeep Trailcat7 необичайни Jeep-а

Ако някога сте мечтали за свръхмощен Wrangler, то сега вашите молитви вече са реалност. Името на чудовищния Jeep е Trailcat, а под капака му е поместен огромен V-образен осмак, заимстван от Dodge Charger SRT Hellcat, който разполага с мощност от 707 конски сили.

Jeep Crew Chief 7157 необичайни Jeep-а

Този всъдеход отдава чест на военните разработки на марката и най-вече на Kaiser M715. В основата му лежи Wrangler Unlimited, а в движение необичайния пикап се привежда от 3.6-литров V6 мотор Pentastar. Картинката се завършва от 20-цолови джанти, "обути" със специалните военни гуми NTD.

Jeep Shortcut7 необичайни Jeep-а

Още един концепт, създаден на базата на Wrangler. Моделът е посветен на класическия Jeep CJ-5 и се характеризира с доста скъсена база. Още от впечатляващите елементи са особената радиаторна решетка, отсъствието на врати, а така също и плътните 17-цолови джанти с гуми T/A KM2.

Jeep Trailstorm7 необичайни Jeep-а

Автомобилът е специално предназначен за предвижване в пресечена местност. При това тук става въпрос за сериозен off-road, при това на дълги разстояния. За целта Trailstorm е оборудван с допълнителни резервоари, повишен е клиренса му, а гумите са специално пригодени за пресечена местност.

Jeep FC 1507 необичайни Jeep-а

Това е най-необичайният всъдеход в тазгодишната колекция. Иновацията е посветена на едноименния оригинал от 50-те години на миналия век, който по онова време е бил основния "работен кон" на американците. Съвременната версия е построена на базата на Wrangler от 2005 година.

Jeep Comanche7 необичайни Jeep-а

Тук интересното е, че основата не е заимствана от Wrangler, а от доста по-малкия Renegade. Автомобилът, който се задвижва от двулитров дизел и деветстепенна автоматична трансмисия, съчетава в себе си, както военни, така и изцяло цивилни черти. Бонус е блокируемият диференциал и трансмисията Active drive lock.

Jeep Renegade Commander7 необичайни Jeep-а

Автомобилът представлява специална версия на стандартния Renegade, като отличията са свързани с модернизирано окачване, увеличен с 50 мм просвет, както и със специална окраска. Двигателят на Renegade Commander е 2.4-литров Tigershark и работи съвместно с деветстепенна автоматична трансмисия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Старшина Тупаник

    1 2 Отговор
    много са обичайни и сикопроходими веднага да ги пускат в производство
  • 2 Vasik Atanasova

    6 3 Отговор
    JEEP ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ ДЖИПОВЕ
  • 3 опсмопсус

    0 4 Отговор
    Фаворита ми е Jeep Crew Chief 715!

    Коментиран от #5

  • 4 дабе

    0 4 Отговор
    гати цепениците....хамериканец да ти направи кола?...невъзможно
  • 5 ромпс

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "опсмопсус":

    Ти нали писа, че нямаш собствена кола, а караш само служебни.
    Щом е така, какви мнения въобще можеш да даваш след като нямаш опит с поддръжката на автомобил? Или си поредния комплексар с налепени плакатчета по стените на детската.
  • 6 Garvana

    1 3 Отговор
    УАЗ истината
  • 7 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    На втория гумите му са от молотовка
  • 8 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Добри са.
  • 9 пенчо

    0 0 Отговор
    Името джип само говори за себе си!
  • 10 Руснаците пак взеха от Американците

    0 0 Отговор
    UAZ-452 = Jeep FC 150