Last news in Fakti

30 Април, 2005 18:09 1 715 1

Да живее №3!

  • seat-
  • leon-
  • seat leon

По време на автомобилното изложение в Женева през тази година от Seat представиха студията Leon, която в максимална степен се доближаваше до серийната версия на модела. През тази седмица, в рамките на моторшоуто в Барселона пък, беше показан и окончателният “сериен” вид на автомобила, като вече предстои единствено появата му в дилърските центрове на компанията.

Иначе след моделите Altea и Тoledo, Leon е третото возило от моделното семейство на испано-германския концерн, който в дизайнерско отношение е издържан в стила на дебютиралата през 2000 година студия Salsa. Като цяло отвсякъде

прозират

присъщите на майстора при автомобилния дизайн Валтер де Силва щрихи. С това могат да бъдат обяснени широката радиаторна решетка отпред, фаровете със специфичната форма на бадем и издължената скосена предница. Декоративното оребряване на въздухозаборниците също свидетелства за фамилната принадлежност на Leon. Погледнат странично испанецът също не би могъл да бъде объркан с друг екземпляр. Динамиката и необузданият му нрав умело са подчертани от хармонично преливащите една в друга отделни части на возилото.

Между другото Seat Leon значително е нараснал като габарити в сравнение със своя предшественик. На дължина е по-голям със 132 мм (4 320 мм), на широчина с 22 мм (1 770 мм), а височината му е приблизително същата - 1 460 мм. Междуосието също е по-голямо с 65 мм - 2 578 мм. С това си решение конструкторите на практика осигуряват изключително комфортно и удобно пътуване за петима пасажери. Очкава се продажбите на новия Seat Leon да стартират през есента на тази година, като клиентите

ще могат да избират

между два бензинови и два дизелови двигателя. Базовата версия на модела ще се предлага с 1.6-литров бензинов агрегат, чиято мощност е 102 к.с. Мераклиите за повече мощност ще могат да се възползват от услугите на двулитровия FSI, който гарантира далеч по-внушителните 150 к.с. Почитателите на дизела също не са забравени. Те ще трябва да решават между 1.9-литров TDI-мотор с мощност 105 к.с. и двулитров TDI с мощност 140 к.с. От компанията-производител са категорични, че и четирите агрегата отговарят на строгите критерии на Euro 4 за максимално допустимите стойности на отделяни във въздуха вредни емисии. Всички модификации на Seat Leon ще се предлагат и с шестстепенна секвенциална скоростна кутия.

Освен това испанецът ще се предлага и със сравнително богато базово оборудване. Серийно ще се монтират ABS, TCS и ESP от най-ново поколение. Предвидени са също така дискови спирачки, серво и шест въздушни възглавници. По отношение на сигурността сериозна помощ оказват и триточковите предпазни колани.

Станислав Гавазов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 STOYAN

    0 0 Отговор
    TOVA E KOLA .