Last news in Fakti

12 Май, 2007 13:12 1 070 0

Cayman GT Sport

  • techart-
  • porsche-
  • techart gt sport-
  • cayman s-
  • cayman gt sport

От TechArt подготвиха специална програма за доработка на последния модел на Porsche. Проектът носи названието TechArt GT Sport и превръща стандартния Cayman S в още по-голям звяр с мощност 385 к.с. Преди всичко инженерите се захващат да увеличат работния обем на двигателя. От стандартните 3 387 см3 кубатурата нараства до 3 824 см3, като за целта е “опънат” диаметърът на цилиндрите до 99 мм. Монтират се и спортни разпределителни валове, изменен е и целият всмукателен механизъм, а въздушният филтър е съвсем нов. Така двигателят определено “диша” по-леко, а благодарение на фирмената ауспухна система мощността вече е окончателно повишена. Електронният блок също е основно пренастроен за подобрение на динамичните характеристики на основния агрегат. По този начин Cayman GT Sport ускорява от 0 до 100 за 4.9 секунди, а максималната скорост достига 285 км/ч.

Външно отличията не са малко, но не са и съществени. В новите брони и прагове са имплантирани елементи от въглерод. Корпусът на огледалата за обратно виждане, както и задният спойлер също са изработени от този популярен сред тунинг-майсторите материал. Окончателният спортен образ е дело на 20-цоловите лети джанти TechArt Formula и гумите ContiSport Contact 3. Цялото това удоволствие струва 100 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА