Last news in Fakti

3 Април, 2019 13:00 3 283 5

Първият всъдеход на Genesis

  • genesis-
  • hyundai-
  • gv80

Премиум марката на Hyundai се готви за дебюта на първия всъдеход в гамата си. Как ще изглежда той бе показано на автосалона в Ню Йорк през 2017 г. с концепта Genesis GV80 Fuel Cell, но ако се съди по шпионските снимки на тестови мулета, серийната версия ще се различава от него.

Според компютърния дизайнер Никита Чуйко GV80 ще запази характерната радиаторна решетка, но двойните фаровете ще пораснат на размери и ще бъдат слети в един блок. Пропорциите с дълга предница и къс надвес ще бъда съхранени.

Стоповете също ще получат "двуетажна" архитектура и ще бъдат свързани в долната си част от светодиодна лента като при обновения наскоро флагман на марката G90. Подобно на концепта от 2017-а, регистрационният номер ще бъде разположен на задната броня.

По неофициална информация GV80 ще бъде построен на платформата със задно задвижване на седана G80, което значи, че ще всъдеходът ще се оборудва и със същите двигатели - четирицилиндров с обем 2.0 литра, 3.3- и 3.8-литров V6 и 5.0-литров V8.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    19 24 Отговор
    опаковката продава продукта - само на дачия дъстър и опаковката и продукта са топ а не някаква поръсена със захар фалшива кола
  • 2 Тата

    10 4 Отговор
    5.0 литра......брей тея газове ала бала.....в Европа трудно ще просперира ако въобще я продават тук де!!!!
  • 3 гост

    5 3 Отговор
    Всъдеход със спици и нископрофилни гуми, па и със задно :). Визията на рендъра с двата разделени фара е доста по-силна. Красиви са и двата автомобила. Бих изчистил решетката от "усмивката", ама май няма да е лесно, защото тя е делителната линия на моторния капак. Отпред няма място за номера.
  • 4 майстора

    3 1 Отговор
    Това което ме изненада при генезис и генезис купе е че са със задно ...двигателя си е сложен класически ..готина работа ..
  • 5 Я. Петров

    2 1 Отговор
    Решено:Карам си Шкодето и Голфето 5г. още, след което електрична с 1000 км пробег на цената на бензинова. То пък бензина ще е левче заради намаленото търсене.