Last news in Fakti

6 Януари, 2020 10:17 21 708 69

Ford Focus: Смяна на скоростна кутия 5 пъти за 3 години

  • ford-
  • focus-
  • трансмисия-
  • дефект
Ford Focus: Смяна на скоростна кутия 5 пъти за 3 години - 1

Марк да Грак от щата Масачузетс си купува чисто нов Ford Focus седан през 2016 година. Цената, по неговите думи, била доста атрактивна, но съвсем скоро започват разочарованията за Марк.

По информация на Detroit Free Press, които цитират собственика на Ford-а, много скоро се налага смяна на двойния съединител на шестстепенната роботизирана трансмисия PowerShift.

Скоростната кутия е от модификацията DPS6, която е заменена по гаранция. Проблемите обаче не свършват и след известно време дефектът се повтаря, а след това още три пъти.

В крайна сметка за три години, при това с минимален пробег от 60 000 километра дилърът сменя съединителите на роботизираната трансмисия пет пъти. Търпението на Марк се изчерпва при последната повреда, когато му се налага да се прибира от съседния квартал на заден ход.

Дилърът се съгласява да си вземе Focus-а обратно, но с върнатите пари Марк е задължен да си купи Ford Escape, лизинговата вноска за който е $450, вместо $350, които е плащал за Focus-а.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    90 14 Отговор
    Крадци! Вече няма съвременен автомобил, който да е надежден! Всичко е ширпотреба! Замислям се за нов автомобил, но как да избера, като всички са от един дол дренки и само ядове и проблеми ще създават?!

    Коментиран от #7, #22, #26, #40, #41, #55, #59

  • 2 гост

    28 24 Отговор
    Карай Форд и бъди горд ! :)
  • 3 куку руку ку

    74 25 Отговор
    E, няма толкова вицове за друга марка, колкото за Форд.
    Един форд запалил през зимата... кръстили го Фокус, а от радост направили и Фиеста.

    Коментиран от #58

  • 4 ами

    27 17 Отговор
    Какво има да се пише ,статията всичко казва! По -зле от ЗАЗ!

    Коментиран от #67

  • 5 Лудогорец8

    20 18 Отговор
    Mazda 3 BN G165 и изминати 60 000 км за една година нищо не е сменяно освен масло и филтри!

    Коментиран от #56

  • 6 ЦЕЛУВКА СЪС ЕЗИК МЕЖДУ СЛАВИ И АЗИС

    32 36 Отговор
    Тоя фокус отдавна не е еталон за качество , какъвто твърдяха че е бил навремето ! Всъщност се чудя ,кой болен мозък би си купил чисто нов форд от магазина за една торба пари ! И ооо даа форд не е ама никак евтин като нов така ,че кой дебил изобщо би дал тези грешни пари !!!

    Коментиран от #10, #25, #63

  • 7 Гост 2

    36 15 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тойота . Невзрачни са малко по-базовите ама са здрави и евтини за подръжка.Карам Аурис хибрид , доста е непренциозна и проста. Малко дървена и шумна ама няма пълно щастие. Освен масла и филтри не се сменят никакви консумативи защото просто няма.Ако някога имаш проблем с батерията се сваля и се сменят само проблемните клетки - 80-100лв за брой. Накладки на между 100 и 150000 км за предни.

    Коментиран от #48

  • 8 жоро уудстока

    24 10 Отговор
    каквато и кола да си купиш,рано или късно заприличва на"форд".
  • 9 Nik

    42 8 Отговор
    Имам Форд Сиера 92 год.2000 DOHC мотор.Доволен съм.

    Коментиран от #11

  • 10 ддд

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "ЦЕЛУВКА СЪС ЕЗИК МЕЖДУ СЛАВИ И АЗИС":

    Тази кутия на форд е от край време зле. От както я създадоха има проблеми.

    Коментиран от #16

  • 11 Гост 2

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Nik":

    готина машина за времето си. И аз имах същата. Сложих и шпер от Скорпио и като заключеше яко риташе
  • 12 Така е като не си си купил голф

    6 12 Отговор
    Карай боклуците на Европа та и света
  • 13 Бивш канадец

    23 8 Отговор
    FORD:
    - Found On Road Dead
    - Fix Or Repair Daily
    - Fast Only Rolling Downhill
  • 14 Спекулации

    63 12 Отговор
    Интересно,защо само на този американец, който не може да кара с ръчни му се случва да чупи 5 пъти автоматична скоростна кутия? Не вярвам да е случайност, точно в такива "случайности" не вярвам по-скоро тоя си ги троши умишено заради някаква причина или поради некадърност ? Ако бяха толкова трошливи, щеше да се чуе за лавина от рекламации ? Има нещо в това" "нещо" !!

    Коментиран от #15, #19, #31, #60

  • 15 Бачо Киро

    65 12 Отговор

    До коментар #14 от "Спекулации":

    Абсолютно, приказка за идиоти... Малоумник сринал 5 пъти скоростна кутия за 60000км, ма колата му била виновна... Идиотите от чата пък вече са в рая 😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #18

  • 16 Бачо Киро

    49 4 Отговор

    До коментар #10 от "ддд":

    Няма кутия, която да е толкова зле, че да я смениш 5 пъти за 60000км. Човекът просто е идиот. В ЮТюб има един канал на двама механици. Един дядка сменяше съединител на поло за нула време и на третия път човекът му рече да му покаже как кара. Дядото тръгваше бавно с пълна газ всеки път, защото не чува. След случката му взеха книжката и въпросът приключи. Единствената грешка на Форд в случая е, че след 2рата смяна не са поискали да видят как идиота третира колата.

    Коментиран от #47

  • 17 Миризлив пор

    36 0 Отговор
    Нещо намирисва, съединител обикновено има причина и тя обикновено е зад волана. Когато говорим за роботизирана кутия, там има система с двигател и датчици коятоо върши работата на човека НО ако нещо не е наред може да оставя съединителя да приплъзва и да го запалва, колкото и да сменяш съединители ако не оправиш системата проблема ще си стои. Тук вече се говори за некадърност на сервиза.
  • 18 Шляхтиц

    31 4 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Ако има проблеми със скоростната кутия и други собственици ще се обадят. Проблемът е в човека.
  • 19 gvdff

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "Спекулации":

    да, и аз си мисля нещо такова. Гаранция тая кутия с проблемна. ама американчето си обича старите 4ри степенни автоматици и знае само тях как да кара. Кой знае колко тормоз е причинявал на кутията. Има и друго, форда е правен някъде в америка, и качеството дори е по-ниско от европейското.

    Коментиран от #20, #33

  • 20 Миризлив пор

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "gvdff":

    Пич, прочети какво е роботизирана кутия. Същата като ръчката НО скоростите се включват от Ел. Двигател. Реално дали ще караш автомат или робот е почти едно и също, няма да натискаш съединител и да местиш лоста.

    Коментиран от #52

  • 21 Мдаааа

    9 3 Отговор
    350$ месечно за фокус?300$ месечно е нов МВ С-клас под наем(не лизинг !!!) за 3 години в щатите
  • 22 VIS

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Нов Мерцедес и нямаш проблем, ,,,,и като не искаш Мергел взимаш Фокус мокус и после разправяш, ,,тее новите много счупени " има разлика между Пежо и Бентли не са еднакви да знаеш, ,както една бутер баничка от 50ст не е бюрек от 5лв. ...
  • 23 карал всякакви

    38 6 Отговор
    Бас слагам, че тоя е някакъв тарикат, който е намерил начин, как да троши кутиите и е решил да ги отръска за обезщетение! Американците са големи хиени в това отношение съдят се за всичко и с всички стига да успеят да намерят за какво! Явно и тоя е някакъв "кандидат милионер", ама не му се е получило, тия са решили, че по-добре 5 пъти да сменят скорости вместо да му плащат милион, а и накрая са го врътнали леко, ама така е не всеки става за тарикат ;) Фордовете изобщо не са толкова лоши да не кажем, че в пътно поврдение слагат, къде къде по-скъпи премиуми с претенции !
  • 24 890

    32 5 Отговор
    Само за информация:Форд е единствената марка, която дава пет години гаранция без ограничение на пробега!!! Ако си направите труда да разгледате руски сайтове там ще прочетете, че има хора които за една година са навъртяли по 170000 км. без всякакви проблеми!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 2140Д

    11 16 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Спрях на бензиностанцията на Лукойл в с. Български извор да заредя и да пия кафе. Пия кафе и гледам как мъж жена и малко дете излязоха от бензиностанцията не могат да си влязат в колата (Тойота). Дистанционното нещо им се прецакало. Дожаля ми за мъжа и за детето. А моята жена ме врънкаше да си изоставя москвича...

    Коментиран от #27

  • 27 Бай Джап

    13 7 Отговор

    До коментар #26 от "2140Д":

    Е, ще сменят батерията на дистанционното и пак, ще им гледаш задния номер ;)

    Коментиран от #50

  • 28 filo

    6 3 Отговор
    Хайде стига глупости, аман от фалшиви новини.

    Коментиран от #32

  • 29 Алфа Ромео

    16 0 Отговор
    Най-смотания вид кутия е взел, робот, ако беше класически автомат или ръчка нямаше да има подобни проблеми.
  • 30 гост

    8 7 Отговор
    Ами те инженерите си го казаха, че тази кутия е обречена на провал, но са я пуснали въпреки това. По подобен начин ГМ убиха над 100 човека като монтираха контактен ключ за долар, а не за два. По същата логика и Таката умъртвиха много души седнали в кола с техен еърбег, убити не от удара, а от металните осколки в лицето им. И това всичко е за пари. От Форд са знаели, че в реални условия колата ще даде дефект, защото прегрява, но са отказали да правят промени. Аз лично най-много фордове съм бутал и дърпал, да кола е, има четири гуми, ама само старите са добри, новите колкото и да ги хвалят англичаните за шаси, колко добре се карали и дрън-дрън, тези коли не са били по-зле откъм качество спрямо конкуренцията. Как да имаш доверие на такива като виждаш какво са направили и си го признават от алчност действали, парите прибрали и възползвали се от доверието на хората към марката.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Random

    7 6 Отговор

    До коментар #28 от "filo":

    мхм, затова бяха на съд форд 2017 някъде

    Коментиран от #42

  • 33 type-R

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "gvdff":

    И какво точно им е "лошото" на 4-степенните кутии? Това че с по-малко предавки захряват по-малко, по-пъргави са (от 4-та връщат на 2-ра за изпреварване) и в крайна сметка точно заради по-малкия брой предавки се оказват и по-здрави? А да, и дори да се счупят, едно цена е да ти ремонтират кутия с 4, съвсем друга е цената за 10 предавки! Поредното модерно малоумие, наред с "long" life маслата, удължените сервизни интервали, гориво"спестяването" и т. н. Всичко измислено за да се счупи по-бързо колата и да се тича в магазина за нова!

    Коментиран от #39, #43

  • 34 марвин

    21 0 Отговор
    На тия роботи като смениш съединител, трябва да се пренастрои електронно актуатора по определена процедура, ако не се направи, приплъзва и може да се изхаби бързо.

    Коментиран от #35, #49

  • 35 Ддд

    13 1 Отговор

    До коментар #34 от "марвин":

    Най смисленото мнение !!!!!
    Браво Жалко че мн рятко има такива
  • 36 dianski

    6 3 Отговор
    Ами усетиха се че им вреди на интересите.Карах Нисан Съни от 93 допреди два месеца.Не стига че измина без никакви проблеми 500х двигателя(каран неизвестно колко години със спукан блок-не си правя майтап) и скоростна кутия с оригиналното масло ами най-ме учуди окачването.Много мека возия-като лодка.Комплект предни и задни амортисори с пружините и една задна биелетка!С бутилка 50литра в багажника и минимум 60 кг инструменти и части.Изумителна здравина.За 26години съм сменил съединител-два броя,компресор на климатика,алтернатор,автосмукач,комутатор.На газ съм я карал около 400х и там сменях три изпарителя.Термостат преди 4години щото ме домързя да оправя осветлението на таблото и една вечер не я усетих как прегря.Чак преди два месеца разбрах че главата е спукана.При загряла кола ако капачката на радиатора не пръска антифриз при развиване да знаете че става въпрос или за гарнитура или глава или блок

    Коментиран от #37

  • 37 type-R

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "dianski":

    Същата история с Accord на 21 години. Счупи се тръбичката която извежда антифриза и почти целия изтече. Прибраш съм се с има-няма 1, 5 литра антифриз без повреда! Хайде да пробваме същия номер с някоя "модерна" пластмасовка?л Нима не трябва "прогреса" да е по-здрав, по-надежден и да улеснява вместо да усложнява живота на хората?
  • 38 ФауВе

    13 1 Отговор
    И мойта като седне в колата, почват да изникват разни повреди. Супер висок разход, износени гуми, огънат борд на джанта, смачкани калници....... Тоя да се научи да кара.
  • 39 ФауВе

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "type-R":

    Повечето предавки се наложиха заради по-нискооборотните мотори. Оборотният диапазон стана неподходящ за тия високи скорости с по-малко предавки. Като превключиш и следващата почва прекалено от ниско. Трябваше или да вдигнат оборотите още (ама те не искат), или да намалят скоростта (и това не искат), или да добавят още предавки - избраха последното.

    Коментиран от #44

  • 40 free man

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ако искаш здрава кола-"тойота".Ако искаш хубава-"Мерцедес".Имал съм две" корола"-1998 и 2007 г. и два"мерцедес"-2008и2014г-само консумативи и един скъсан маншон по вина на сина.Успех/късмет/-като с жените е/!!!
  • 41 Таратайки

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Е Москвичът и Жигулата бяха много надеждни- затова като се тръгваше на път се приготвяха две кутии с инструменти

    Коментиран от #51

  • 42 filo

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Random":

    На 10000 км. кутия? Това и за любимите ти Лади е малко, признавам.
  • 43 Хонда фен

    11 1 Отговор

    До коментар #33 от "type-R":

    Не само 4-тири степенните трансмисии могат да връщат с по 2 и повече предавки наведнъж. Повече предавки - по-тиха и спокойна работа на мотора на магистрала. Имам Honda Accord 2004-та 5 степенен автоматик. Страхотна скоростна кутия. Работи префектно. При рязко натискане до долу на газта, минава на възможно най-ниската предавка. Между последните две смени на маслото на скоростната кутия, навъртях 230 хил.км. докато се наканя... Имам и Honda CR-V 2018г. с 9 степенен автоматик. Да, много са, но на магистралата със 140 км/ч. е на 1800 оборота и е доста тихо и спокойно под предния капак...

    Коментиран от #45, #57

  • 44 type-R

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "ФауВе":

    Ами точно оборотите са теьи които карат колата да върви. Ако тръгнеш да изпреварваш с 2-3 хил оборота все едно си тръгнал за оня свят..... Изпреварва се с поне 4к оборота, ако колата е мощна, а ако е по-слаба се търси вече червената граница!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хенри Ф

    10 2 Отговор
    Карах Форд Мондео19 г. Сега е на 420000. Километраж а над 100 спира да брои Км от 3 години. Двигателя цъка като Ролекс, сменен съединител и 2 пъти предни амортисьори, един радиатор и една водна помпа. Пробвах го на колко хил ще скъса ремък, досега с последния е минал 80000 Км. Незнайно защо започна да му чезне водата след едно изтичане на същата от спукано съединение и леко прегряване но разхода му падна на5-6 на100. Пали на четвърт! По таблото не е светвало досега нищо. Не като сегашните, Коледа и през лятото😊. Скоростната кутия е как Сингер. Само дето ми го очукаха, като магнит е!
    После Форд бил зле!
  • 47 Alex

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бачо Киро":

    Имаше едни клипове - какво става, когато включиш при 50км/час, от директна на задна... та нищо чудно и тук да е нещо такова.
  • 48 ‘Щото спираш на тоГ 😉

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост 2":

    ...
    ...
  • 49 0000

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "марвин":

    И ти смяташ,че в сервиза,който е и оторизиран по всяка вероятност не знаят за тази процедура ?
  • 50 Ха ха ха

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Джап":

    Ами ако няма батерии на бензиностанцията? Ами ако не е от батерията? Ами ако са на междуселски път? Ко праим, умнико?
  • 51 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "Таратайки":

    Но ако си малко грамотен можеш да се спасиш и сам насред път. Докато с електрониката си е друг екшън! Репатрация и много кинти!
  • 52 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Миризлив пор":

    Забравяш перото на волана не съм карал но ми показаха в с класа. Явно чуека го избил на драг или рейсър и понеже сложните неща заминават 1ви при напън. А може да е от модерните хора химик без образование вари нещо инжектира се пуши смърка. На помощи.
  • 53 ТОДОР СТОЯНОВ

    10 2 Отговор
    Притежавам Ford Focus Mk1 GHIA 1,6 бензин.Закупих го през 2002 от МотоПфое-Пловдив.Всички ме укоряваха за това, бил с голям преден прозорец за да се вижда идиота, който си го е купил, форд, циганин и пчела не бачкали през зимата и т.н.т. Бате Тошо обаче си пускаше подгрева на предното стъкло и страничните огледала и си потегляше зимата като пич а отворковците стържеха стъкла и обикаляха да търсят ток от някой!До ден днешен Форда е пред дома ми и изпълнява предназначението си!!На 198000 км. смених оригиналния съединител(вече приплъзваше)рециклиране и пак на черешата!НАЙ-ДОБРИЯТ АВТОМОБИЛ Е ПОДДЪРЖАНИЯ И ТОЗИ ЧИИТО КЛЮЧОВЕ ДРЪНКАТ В ДЖОБА ТИ!АРЕ МАЙНА И СЪС ЗДРАВЕ!

    Коментиран от #65

  • 54 Японеца

    2 1 Отговор
    Форд бяха собственици и на Ягуар и маскираха Мондео като Ягуар! Не им се получиха нещата и продадоха на Тата!

    Коментиран от #62

  • 55 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Купи си W124.
  • 56 Георги

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лудогорец8":

    Форд Фокус 2013. Досега са сменяни само накладки, заради гумаджията в Дънев, който беше сложил всички гуми леви. И редовно обслужване в МФ
  • 57 type-R

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "Хонда фен":

    Не е хубаво при 140 км/ч оборотите да са само 1800. Така освен че не може да се изчиства нищо по мотора и катализатора, се товари самия двигател да тегли колата с малката мощност при тези обороти. Освен това и налягането на маслото не е достатъчно, то също зависи от оборотите. Ако може на извънградско я пускай на спортен режим, доро и за градско движение също би било по-добре, само да се загрява добре преди тръгване

    Коментиран от #61

  • 58 Men

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "куку руку ку":

    Има специализирани майстори на Фордове, поправят всякакви повреди и решават всички проблеми с колата. Казват се Нотариуси.
  • 59 Генчо

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    оя фокус е на 181000 до сега съм му сменял спирачките и акумулатора. Е не е автоматик и няма много допълнителни екстри но си работи. Произведен в Германия не в САЩ, това държа да отбележа. Днес на път за работа пред мен имаше още 4 форда в редичка се водихме като оставям децата в градината на паркинга повечето са от тая марка. Не правя реклама, разказвам какво виждам ежедневно по улиците. Не не живея в бг.
  • 60 Батко

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Спекулации":

    Може след 120 да е решил да включи "ракетна" R...
  • 61 Генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "type-R":

    140 км с 1800 оборота? Малии това да не е някой тир. Е..... Бребре и двигател и то Хонда, които са известни з високо оборотите си двигатели..... Ццццц

    Коментиран от #64

  • 62 Генчо

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Японеца":

    А сега тата прави тигуар у Индия с литиеви батерии да не цапа въздуха на Бомбай и Делхи а индийските му веят с палмови листа да не прегрвв Батерията
  • 63 Мими

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЦЕЛУВКА СЪС ЕЗИК МЕЖДУ СЛАВИ И АЗИС":

    Много си е добре форда, бих взела пак форд
  • 64 Читател

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Генчо":

    Дизелова е. И все пак - повече предавки - по-къси скорости - по-оптимална работа на двигателя. Това CRV е 9-степенен автоматик. и 1800 об/мин. ги държи на равен път без да ускоряваш. напълно възможно. Но натиснеш ли педала и сваля предавката.

    Коментиран от #66

  • 65 луд с винкел

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "ТОДОР СТОЯНОВ":

    Баце, какво означава рециклиране и има ли живи , който си спомнят как се прави. За това дали има смисъл да не говорим.
  • 66 type-R

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Читател":

    Казвам ви не е добре да си карате колите с толкова малко обороти. Поддържайте ги никога да не падат под 1500, на магистрала поне 3000, но в крайна сметка, който както желае, само че после да не реве.....
  • 67 16 години Фокус

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ами":

    Купих Форд Фокус 1.6 дизел от Мото Пфие преди 16 години. От личен опит казвам, че е прекрасна кола.
  • 68 Диария

    1 4 Отговор
    За Форд се черпи два пъти: като го купиш и като го продадеш.
  • 69 Bushman

    1 0 Отговор
    Пълни глупости 😂