Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 15:35 7 123 2

Какво ще се случи с комбитата на Audi, когато марката се откаже от ДВГ?

  • audi-
  • електромобили-
  • двг-
  • avant-
  • комби

Audi даде намек за някои от автомобилите, които ще бъдат основен акцент в бъдещата им гама от изцяло електрически превозни средства

Какво ще се случи с комбитата на Audi, когато марката се откаже от ДВГ? - 1

Германският производител на автомобили потвърди, че ще пусне още нови изцяло електрически модели до 2026 година, преди напълно да спре да произведжда превозни средства, задвижвани от двигатели с вътрешно горене. Последното се очаква да се случи през 2033 година. Този план обаче включва и интересен набор от електромобили, които ще се появят в близките години.

По време на скорошно интервю за Top Gear , шефът на Audi за изследвания и развитие Оливър Хофман каза, че марката ще има електрически автомобили във всичките си основни сегменти, като това ще се случи до 2027 г. Това означава, че ще има електромобили с размери като A3, A4, A6, A7 и A8, както и множество ел. кросоувъри с подобен размер.

Въпреки че подробностите за много от планираните електромобили на Audi остават в тайна, Top Gear попита Хофман дали гамата на компанията ще продължи да включва комби модели, които традиционно се обозначават, като Avant. И топ-мениджърът даде много окуражаващ отговор.

„Вижте нашата концепция A6 e-tron . Това дава много, много ясна визия за нашите предстоящи автомобили“, каза той. „Мисля, че Audi означава Avant и Avant означава Audi. И всъщност RS6 Avant е успешен и ще продължи да бъде такъв и в електрическата си версия.”

Изглежда, че Audi също е отворена към идеята за електрически градски автомобили, като преди това си играеше с идеята чрез пускането на концепцията AI:ME . „Имаме ясен фокус върху градските коли“, каза шефът на R&D отдела. „Ние мислим нестандартно. Виждаме голямо търсене на малки автомобили в електрическия свят.“

От други източници знаем, че Audi работи върху нещо, което нарича Project Artemis, което ще доведе до сериен електромобил, който ще служи като електрически еквивалент на A8. Що се отнася до бъдещето на TT и R8 в електрическата ера? Е, Хофман беше доста по-несловоохотлив.

„ТТ беше голяма изненада“, каза той. „Не е най-бързата спортна кола, но с изненадващ и уникален дизайн. R8 е истински суперавтомобил, но беше и изненада. Още нямаме конкретно решение за тези два модела, но можем да ви изненадаме в бъдеще.“


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав

    7 0 Отговор
    Ясно е,че Ауди както и много други производители ще се ориентират към Ел. Автомобилите в гамата си. Но не разбирам защо е тази крайност във всичко? Няма да има ДВГ, ще е само Ел. Медала има две страни ,няма нещо което да няма недостатъци. Това важи в пълна сила и за електрическите коли. Ок,света върви на там ( чудно защо), но все пак оставете някой модел и с ДВГ! Със сигурност ще има хора които ще го искаш па макар и след 20 г.
  • 2 Анонимен

    11 0 Отговор
    Вярно е! Забраната на ДВГ и налагането на електрички е все едно да ти забранят естествения секс и да ти рекламират само този с гумена кукла