Last news in Fakti

29 Март, 2023 10:08 2 423 2

Първи подробности за най-голямата Kia

  • kia-
  • ev9-
  • ev6-
  • hyundai

EV9 ще предлага до 541 километра пробег

Първи подробности за най-голямата Kia - 1

Kia EV9 дебютира преди точно две седмици в онлайн премиера, която разкри единствено дизайна на серийния кросоувър. Сега вече корейците са готови да споделят малко повече технически характеристики за най-големия си модел, който е базиран на платформата E-GMP и разполага с три различни конфигурации на задвижване.

Базовият модел получава 76.1кВтч батерия с един електромотор върху задната ос, който осигурява 215 конски сили и 350 нютон метра въртящ момент. Тук ускорението отнема 8.2 секунди. Преминавайки едно ниво нагоре получавате отново един електромотор на задната ос, но 201 конски сили и по-голяма 99.8кВтч батерия. Тя е достатъчна за пробег от 541 километра, а ускорението до 100км/ч отнема 9.4 секунди.

По-голямата батерия е налична и на върховата версия с два електромотора и задвижване на четирите колела. Тук мощността е 380 конски сили, а въртящият момент достига 600 нютон метра. При тази конфигурация ускорението до 100км/ч отнема точно 6 секунди. От Kia ще дадат възможност и за закупуване на допълнителна „boost” функция от своя онлайн магазин, която добавя 100 нютон метра въртящ момент и намалява времето до 100км/ч до 5.3 секунди. Благодарение на 800-волтова архитектура, може да добавите пробег от около 240 километра за 15 минути.

По отношение на размерите, колата е с дължина от 5.01 метра, ширината е 1.98 метра, а височината е 1.76 метра. Междуосието е 3.1 метра. Всичко това се отразява на интериора, който се предлага във вариант с шест или седем места с възможност за различни конфигурации. Заедно с колата, която видяхме преди две седмици ще се предлага и GT-Line изпълнение с по-спортна визия. Поръчките ще започнат през втората част на тази година, а малко преди това ще разберем и какви са цените.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИА-ХЮНДАЙ - каруци

    7 8 Отговор
    Поредна каруца, нито джип нито комби!
  • 2 Име

    3 4 Отговор
    Повече пробег от бмв х5 на въдарод.Това само немец може да произведе толкова немощно водородно автомобилче или са направили танковете от алуминйи а не от карбонови нишки и не могат да издържат по високо налягане