Last news in Fakti

29 Декември, 2023 13:32 1 478 5

Секретен прототип е причината за пожар в завода на Chrysler

  • chrysler-
  • stellantis-
  • пожар

Инцидентът се е случил през изминалия месец

Секретен прототип е причината за пожар в завода на Chrysler - 1

Миналия месец имаше съобщения за пожар в северноамериканската централа на Stellantis в Обърн Хилс, Мичиган. Последвалите подробности разкриват, че пожарът е възникнал в техническия център на Chrysler, като е засегнал прототип на електромобил, паркиран на асансьор, по-късно изваден с мотокар. Причината остава неясна, но в доклада на пожарната служба в Обърн Хилс се споменава за активен пожар под автомобила и капака.

Работниците предполагат, че става въпрос за проблем с охладителната течност. За щастие няма пострадали, а сградата не е повредена. Инцидентът, считан за неумишлен, подчертава продължаващите опасения относно неизправностите в батериите на електромобилите - предизвикателство, пред което са изправени автомобилни производители като Stellantis. По-специално, плъг-ин хибридният Chrysler Pacifica е изправен пред изтегляния поради проблеми с високо- и нисковолтовата батерийна система, свързани с рискове от пожар. Stellantis се стреми към разнообразна гама от електрически превозни средства, включително електрически кросоувър от Chrysler, изцяло електрически пикап от Ram и електрически мускулен автомобил от Dodge. Неотдавнашният инцидент с пожар подчертава предизвикателствата при разработването и осигуряването на безопасността на прототипите на електромобили по време на фазата на тестване.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    11 3 Отговор
    Е затова гръцките фериботи отказват да качват електрокари на борда!

    Коментиран от #2

  • 2 Мхм

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Кви фериботи бе всичко е по самолетите ти си у 95-та
  • 3 така така

    2 3 Отговор
    Фашистчетата започнаха да палят държавите в които са се родили и живеят!! ДОЛНИ ФАШАГИ!
  • 4 Секретен…

    2 1 Отговор
    Ха, ха, ха…
  • 5 ганю

    0 0 Отговор
    Поздравления за дизайна