Last news in Fakti

16 Март, 2014 11:58 31 946 9

Най-страховитите пътища по света

  • пътища-
  • пътят на смъртта-
  • боливия-
  • класация

Британският сайт Driving Experiences публикува интерактивна карта на най-плашещите шосета на планетата. Главен критерий в съставянето на класацията е страхът, който изпитват пътниците. Под внимание е взет и доклад на Световната здравна организация за проблемите на пътната безопсност за 2013 г.

Интерактивната карта позволява да се кликне на всяко от местата за кратко описание на "прелестите" на конкретното шосе. С фактор на страха 10 от 10 възможни точки за най-ужасяващ е определен "Пътят на смъртта" в Източните Анди на територията на Боливия.

При съставянето на класацията са вземани под внимание параметри като надморската височина, атмосферните условия, обезопасителните мерки, местните шофьорски нрави, състоянието на автомобилите, качеството на настилките и статистиката за смъртните случаи на пътя.

Сред най-страховитите пътища на света попада и знаменитата норвежка "Стълба на троловете". Отсечката с дължина 4.5 км има 11 изключително остри завоя с наклон до 9%, но въпреки това получава оценка едва 5 от 10. Миналия декември любителят на екстремни спортове Ескил Ронингсбакен се спусна по ужасяващото шосе, седейки заднешком на велосипед със скорост до 80 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dimitar Semrdjiev

    6 0 Отговор
    Стълба на троловете.....!?Пътя си е много хубав,като гледам!Тук таме има завой и само прекрасни прави отсечки!Тези хора не са минавали през Троян-Кърнаре или някой друг наш проход,зада видят за какво става въпрос-завой след завой и дупки.....
  • 2 Милен Николов

    4 0 Отговор
    Да си изкопаят балканите бре, толкова ли са прости...
  • 3 ярослав станчев

    4 0 Отговор
    Хахахаха,страховити били.Я да ги прекарам по маршрута Безмер-Гуслар-Средище,половината ще са н.....и,а другата половина ще ги е страх да кихнат.Има път,ама се кара извън него,щото е по-здравословно.
  • 4 Vasik Atanasova

    6 0 Отговор
    И В БЪЛГАРИЯ ИМА ТАКИВА ПЪТИЩА
  • 5 hienata

    6 0 Отговор
    Петрохан в момента е доста неприятен за преминаване, не е като в Боливия,но все пак си е кофти. Безмер-Гуслар-Средище това също си е изпитание.
  • 6 Атанас Димитров

    3 1 Отговор
    mi bg ne sa snimali shtjahme da sme nomer edno v klasaciata
  • 7 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Приличат на нашите улици честно!В Пловдив през есента разкопаха моста при захарна фабрика и цяла зима си чешат макарите и нищо не правят а ние няма от къде да минаваме.
  • 8 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    "Хубави" пътища има навсякъде :https://www.youtube.com/watch?v=4eotd8j-tHM
  • 9 Делчо Тричков

    1 0 Отговор
    От малкото снимки , единствено първата изглежда като опасна . Разгледах и другите "опасни пътища" , но не видях нещо , което да ги прави опасни .
    Вярно , че всички пътища са опасни като не се внимава , но не виждам ползата от тази статия , при положение , че класацията е абсурдна .
    На първите топ 5 са сложили пътища , каквато е нашата магистрала ...

    Ужас , явно не са идвали в България , за да видят какво е то пътища .

    Единствено първата снимка ме ужаси !!!