Last news in Fakti

14 Октомври, 2014 14:37 2 130 2

Boeing получи поръчка за 4.9 млрд. USD

  • boeing-
  • самолети-
  • поръчка

Американската корпорация Boeing ще построи 50 самолета за индонезийския авиопревозвач PT Garuda Indonesia. Сделката е на стойност 4.9 млрд. USD. Самолетите ще са от модела 737 Max 8. Към днешна дата авиокомпанията разполага със 77 самолета от типа 737.

В края на тази година броят на самолетите на Garuda и нейният основен конкурент Lion Airlines, ще надвишат този на най-големия авиопревозвач в югоизточна Азия – Singapore Airlines.

Самолетите 737 Max са все по-предпочитани от клиентите. В началото на септември най-големият нискотарифен авиопревозвач в Европа Ryanair направи поръчка за 100 нови самолета от този тип. Сделката е на стойност 11 млрд. USD. Boeing има и поръчка от BOC Aviation Pte. за доставка на 50 самолета Boeing737 Max 8 и 30 броя от Boeing 737-800 от ново поколение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ф1

    0 0 Отговор
    Това,че никой не купува руски самолети, едно на ръка,но въобще произвеждат ли се такива пътнически?
  • 2 Тодор Тодоров

    0 0 Отговор
    Най-общо казано, Ту-204 и Ил 96, Сухой 100 суперджет. Поръчаните и доставени самолети са далеч от бройките на Бойнг 737 и то в пъти, но все пак не е зле. А самолетите не са никак лоши. Летял съм на 96 и беше много комфортен и удобен. Очаквах да пътувам свит като в конски вагон, но място имаше доволно. Приятел е летял на 96 и каза, че му харесва повече от 777 като комфорт.