28 Октомври, 2014 10:14 2 166 0

Кой убива банкерите?

  • банкер-
  • свят

Едно от нещата, с които ще бъде запомнена 2014 г. е високият брой на смъртни случай на високопоставени банкери в световен мащаб. До момента техният брой е 14, припомня в свои материал руското издание „Вести”. Повод за ретроспекцията е намерения мъртъв миналата седмица в Ню Йорк адвокат на Deutsche Bank. По данни на полицията 41-годишният Калоджеро Гамбино се е самоубил. Той е заемал 11 години поста на главен юрисконсулт и управляващ директор.

Това не е първия случай на починал високопоставен банков сътрудник в Германия. По-рано тази година в своя лондонски апартамент беше намерен мъртъв бившият топ мениджър Уилям Броксмит. Понякога смъртните случаи са на няколко дни, а понякога има затишие от няколко месеца, но честотата им е ужасяваща. За някои от тях полицията все още не можа да каже дали са насилствени или по собствена воля. Ето и списъка:

1. Уилям Броксмит

58-годишният топ мениджър на Deutsche Bank е намерен мъртъв в апартамента си в центъра на Лондон на 26 януари.

2. Карл Слим

51-годишният управляващ директор на Tata Motors е намерен мъртъв на четвъртия етаж на хотел Shangi-La в Банкок на 27 януари.

3. Габриел Маги

39-годишният сътрудник на JP Morgon умира след като пада от покрива на европейската щаб квартира на компанията на 27 януари.

4. Майк Дюкер

50-годишният главен икономист на инвестиционната банка на САЩ е намерен мъртъв недалеч от моста Таком в щата Вашингтон.

5. Ричард Тели

57-годишният създател на Title Services е намерен мъртъв в началото на октомври. Официалната версия е самоубийство.

6. Тим Дикинсън

Директорът на отдел „Комуникация” на британската Swiss Re AG също умря през септември при неизвестни обстоятелства.

7. Райън Хенри Крейн

37-годишният топ мениджър на JP Morgan също умря преди няколко седмици. Подробности за трагедията няма, а официалната версия е самоубийство.

8. Лий Джунджи

33-годишният банкер скочи от покрива на щаб квартирата на JP Morgan в Хонконг в началото на април.

9. Джеймс Стюард

Бившият генерален директор на National Bank of Commerce е намерен мъртъв в Скотдейл в щата Аризона на 19 февруари. Неговите близки отказват да посочат причината за смъртта.

10. Едмунд Рейли

47-годишният трейдър на Midtown’s Vertical Group се самоуби като скочи под влак.

11. Кенет Беландо

28-годишният трейдър на Levy Capital, работил преди това като банков анализатор в JP Morgan, скочи през прозореца на апартамента си.

12. Ян Петер Шмитман

57-годишният бивш главен изпълнителен директор на банката ABN Amro Group е намерен мъртъв в дома му близо до Амстердам заедно със съпругата му и дъщеря му.

13. Юрген Фрик

48-годишният бивш генерален директор на Bank Frick & Co. Е застрелян в подземен гараж в една от финансовите компании в Лихтенщайн.

14. Калоджеро Гамбино

41-годишният адвокат на Deutsche Bank е намерен мъртъв в дома му в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА