Last news in Fakti

18 Ноември, 2014 21:06 2 534 0

Договор за 1 млрд. EUR

  • сделка-
  • аутсорсинг-
  • lufthansa-
  • ibm

Най-големият доставчик на компютърни услуги – IBM сключи договор за аутсорсинг с германския национален превозвач Lufthansa за сумата от 1 млрд. EUR. С договора американската компания се задължава да поддържа техническата инфраструктура и да контролира сервизните помещения и техния персонал на германците. Сделката е част от плана за реорганизации, които Lufthansa предприема в резултат на засилените позиции на конкуренти както от Европа, така и от Персийския залив.

В 7-годишния договор IBM поема ангажимента да повиши ефективността на IT-процесорите на авиокомпанията, в резултат на която Lufthansa ще спестява по 70 млн. EUR на година. Около 1400 служители на Lufthansa System ще преминат на работа към IBM като резултат от сделката. „Финансово ще има отражение не върху оперативните резултати, а върху Lufthansa Group”, се уточнява в съобщение на авиокомпанията.

С 13.5% се е понижила капитализацията на IBM от началото на 2013 г., като за същия период финансовият индекс на Standart&Poor`s се е повишил със 6.6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА