Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 10:57, обновена 10 Февруари, 2015 11:04 1 538 0

Netflix стъпи в Куба

  • куба-
  • netflix-
  • стрийминг-
  • видео съдържание-
  • дипломация

Разширяването на интернет компанията е възможно благодарение на новите дипломатически отношения между САЩ и Куба

Netflix стъпи в Куба - 1
Снимка АП

Лидерът в онлайн стрийминга на видео съдържание Netflix стартира в Куба, докато дипломатическите отношения между Вашингтон и Хавана продължават да се затоплят, съобщава Би Би Си.

От компанията заявиха, че от днес жителите на островната държава с интернет връзка и "достъп до международни разплащателни методи" могат да се абонират за стрийминг услугата и да гледат специално подбрана селекция от филми и ТВ сериали, в която влизат оригинални заглавия на Netflix като "Къща от карти" (House of Cards) и "Оранжевото е новото чено" (Orange Is the New Black).

Миналия месец от Netflix заявиха, че поредната крачка в международната им експанзия ще бъде направена предсрочно.

Компанията обяви, че планира да се разшири в до 200 страни в следващите две години и да има "материални печалби" от операциите си в чужбина до 2017 г.

"Щастливи сме най-накрая да бъдем в състояние да предложим услугите на Netflix на народа на Куба, като го свържем с разкази и истории, които ще харесат, от всички краища на света", , обяви изпълнителният директор на Netflix Рийд Хейстингс.

"Куба има много велики реисьори и традиции в киното, изкуството и културата и се надяваме, че един ден ще можем да покажем техните произведения на нашата глобална аудитория от 57 милиона души."

На 15 януари САЩ обяви нови правила, които да облекчат продължилите с десетилетия санкции срещу Куба.

Търговско ембарго е в сила от 1962 г. насам.

Американските компании за кредитни карти MasterCard и American Express обявиха, че съвсем скоро ще започнат да извършват услуги на територията на Куба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА