Last news in Fakti

19 Февруари, 2015 21:11 2 616 0

Airbus навлезе на нов пазар

  • airbus-
  • a330-900neo-
  • сделка

Втората по големина авиокомпания в Израел сключи сделка с корпорацията Airbus за четири броя от широкофюзелажни самолети A330-900neo. Моделът е с икономически най-ефективния размер в категорията си, защото предлага намаляване на разхода на гориво с 14% за място, което представлява увеличение на диапазона на летене до 400 морски мили и възможно най-ниски разходи за поддръжка.

Предимството на концепцията Cross Crew Qualification, прилагана от Airbus, е, че пилоти и инженери могат бързо да преминават от A320 с една пътека, към A330 с двойна пътека. Така една и съща база пилоти и инженери могат да обслужват и двата типа самолети.

Предимството на A330neo е, че разполага с най-новите – 4-то поколение, системи за развлечение и осветление IFE. Също така предлага нещо много важно за пътниците, а именно свързаност на земята с мобилна телефония и достъп до интернет услуги, както и успоредно на борда безжични услуги, които позволяват на пътниците да имат достъп до Wi-Fi съдържание и услуги на своите лични електронни устройства. A330neo ще включи най-новото поколение двигатели Rolls-Royce Trent 7000, аеродинамични подобрения и нови характеристики на кабината.

„A330-900neo ще бъде ключов актив, който да ни помогне да растем ефективно по силно конкурентни международни дестинации на дълги разстояния от и за Израел. Този тип самолет ще предложи на нашите пътници за директни полети на дълги разстояния най-новия продукт с голям комфорт на кабината”, казва Нир Даган, президент и главен изпълнителен директор на израелският авиопревозвач Arkia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА