10 Април, 2015 10:37 2 107 1

Как да не ви лъжат с цените на стоките

  • цена-
  • промоция-
  • стока-
  • измама

Няма как обикаляйки различните магазини да не си купите дадена стока там, където е най-евтина. Често обаче отивайки на касата, оставате неприятно изненадани, тъй като цената е доста по-висока от тази, която сте видели на рафта, откъдето сте взели стоката. Най-честото обяснение на продавачите е, че въпросният продукт е бил на промоция, която е свършила „току що” и все още не са сменили етикета.

Потребителите в Москва обаче решиха да вземат решаването на проблема в свои ръце. Много бързо в руската столица се разпространи идеята „снимка за спомен”. Купувачите правят снимка на цената и стоката, както е на рафта и ако стойността на касата е друга, а не заснетата, си търсят правата в местната Комисия на потребителите.

„Продавачите са задължени да продават на обявената цена. Ако те завишават тази цена, то това е измама и носят съответните административни наказания”, казва Владимир Кравченко от местната комисия за защита на потребителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Пък при нас в ,,ПЕНИ МАРКЕТ" ПРАВЯТ ДРУГО.В брошурата на снимката стоката е хубава,а в магазина евтината стока е в торбички,а вътре има и развалени /често зрелия лук/се продава така,иначе хубавия е по скъп,или картофите са по този начин.