Last news in Fakti

2 Март, 2016 10:45 1 811 6

 „Дънди“ ще проучва терен в община Банско

  • дънди-
  • терен-
  • банско
 „Дънди“ ще проучва терен в община Банско - 1
Снимка: Пресслужба на правителството

Правителството одобри издаването на разрешение на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта „Камен връх“. Теренът се намира в землищата на селата Гостун и Осеново в община Банско.

Разрешението за търсене и проучване се предоставя за срок от 3 години. За това време фирмата-изпълнител ще вложи мининум 131 150 лв. в геолого-проучвателните дейности, а стойността на мероприятията за опазване на околната среда е 4500 лв.

Извършените геологопроучвателни работи в площ „Камен връх“ ще доведат до увеличаване на обема на геоложката информация за територията на България. В дългосрочен план, при положителни резултати от търсенето и проучването, ще се постигне развитие на потенциала на пазара за метални суровини, осигуряване нуждите на икономиката, откриване на нови работни места и постъпления от концесионни плащания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВайВайВай

    1 0 Отговор
    ще се постигне развитие на потенциала на пазара за метални суровини, осигуряване нуждите на икономиката, откриване на нови работни места и постъпления от концесионни плащания. -

    Ей ся се объркаха сметките и на местните и на народа въобще - ся дъдни като направят едни обогатителни и преработвателни фабрики и местните вече няма да реват, че нямат поминък и отидоха на кино всички планове за ски писти и лифтове!

    А като потекат едни пари към държавния бюджет от концесионни такси, от печалбата на заводите за преработка на обогатена руда, от износа и търговията и КРАЙ, бат' Бойко повече не мож го махнем!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Ето една истинска възможност платените "Зелени" на Иво Прокопиев да покажат, че наистина милеят за зеленото! И не става въпрос за тяхната любима валута - американския долар, а за "Дънди"! Това си е същинска екологична заплаха, но "Зелените" на Прокопиев няма да скочат срещу Дънди, защото зад тях прозират интересите на чичо ви Левон Хампарцуцумян!
  • 3 FR V

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВайВайВай":

    ти какво предлагаш?!!!
    Да пасем козите и като се появи по телевизията др.Тодор Живков да стоим мирно!?

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВайВайВай":

    КОЛКО НАД 100%...трябва да си идиот че да не вдяваш,че БАТ БОЙКО Е НЕДОСТИЖИМ?!!И как да ви го набие човек в русофилските тикви че се в момента се намирате в грешната държава и в грешно време?!Аре бегом след бежанците докато е време!

    Коментиран от #6

  • 5 ВайВайВай

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "FR V":

    Не, бе, много ще се радвам, ако всичко това стане, дори и да трябва да поизтърпим боко тиквата още няколко години! Но седи гледай ся мача и после ще коментираме какво е станало.
  • 6 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    я ти бегом след коня :)