Last news in Fakti

4 Юли, 2016 17:31 7 392 5

Мъж твърди, че е измислил iPhone през 1992г.

  • кражба-
  • идея-
  • рос-
  • джобс-
  • iphone-
  • apple

Томас С. Рос твърди, че има патент от 1992г. за "електронно устройство за четене"

Мъж твърди, че е измислил iPhone през 1992г. - 1
Снимка: shutterstock.com

Жител на щата Флорида обвини Apple в кражба на идея за мобилно електронно устройство и настоява за компенсация от компанията в размер на 10 млрд. долара, съобщи finanzen.net. Томас Рос е дал на съд ИТ гиганта от Купертино, твърдейки, че популярни устройства като iPhone, iPad и iPod са създадени по негови скици, нарисувани още през 1992 г.

Патентът подаден от Томас Рос преди 24 години, описва електронно устройство за четене, комбинация от мултимедия и средство за комуникация с правоъгълна форма и заоблени ъгли. Според Рос, идеята му е била открадната от Apple 15 години по-късно.

Докато продуктите на американската компания са спрягани за революционни в областта на мобилните устройства, Томас Рос представя в съда свои чертежи, които носят дата от 1992 година и се опитва да докаже, че именно той, а не Стив Джобс е изобретил емблематичното устройство.

Мъж твърди, че е измислил iPhone през 1992г.

Рос настоява компанията да му изплати не по-малко от 10 милиарда долара, за „значителни и непоправими щети, които не могат да се измерят в пари“. Освен това той иска да получава 1.5% от всички продажби на Apple като хонорар.

Томас Рос се опитва да регистрира изобретението си през 1992 година под името ERD (електронно устройство за четене), но патентът е отхвърлен през 1995 година, защото изобретателят не е платил регистрационната вноска. Броени дни, след като Стив Джобс представя iPhone през 2007 година, Рос подава жалба в съда, че той прилича на измисленото от него устройство. Сега той отново повдига въпроса, подплатен от солидни финансови претенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 2 Отговор
    В цял свят богатите, са крали от бедните изобретатели. Жалко за този човек, който със сигурност няма да получи нищо.
  • 2 Гьобелс

    2 0 Отговор
    Така е за съжаление в днешно време патентите се разминават с действителността!Може и да си патентовал нещо , но богатите к...лета, ще намерят начин да те накарат да съжаляваш!
  • 3 Пати

    1 0 Отговор
    Проследете историите на Бил Гейтс, Зукърбърг и т.н. защо Джобс да е по различен. За съжаление този човек, ще пие една "студена вода". Ако си беше платил регистрационната вноска може би щеше да имаше шанс, но сега едва ли.
  • 4 Патентовал е

    0 0 Отговор
    на баба си хвърчилото!
  • 5 Изобретателю

    0 0 Отговор
    И аз като малък измислих полуавтоматична прашка с пълнител ама не я патентовах.