Last news in Fakti

13 Януари, 2017 23:03 1 681 1

Чехия не се подготвя за еврото

  • чехия-
  • еврозона-
  • евро-
  • андрей бабиш

Чехия не се подготвя да въведе еврото, заяви днес министърът на финансите Андрей Бабиш, цитиран от ДПА. Той каза това във връзка с предстоящото през февруари овакантяване на поста национален координатор за въвеждането на единната европейска валута. "Нямаме нужда от никакъв координатор, не се готвим да въведем еврото", посочва вицепремиерът.

Икономистът Олдржих Дедек, който в продължение на 11 години заемаше поста на "Господин Евро" към министерството на финансите, наскоро беше назначен в управителния съвет на Чешката национална банка (CNB) и встъпва в длъжност идния месец.

По думите на Бабиш, който е милиардер и втори в списъка на най-богатите чехи, възможно е постът на координатор да бъде премахнат окончателно от правителството, което ще бъде съставено след предстоящите през есента парламентарни избори.

Бабиш е лидер на центристкото движение Действие на недоволните граждани 2011, част от сегашната левоцентристка коалиция със социалдемократите. Той притежава огромен завод и медийна компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    8 3 Отговор
    Правилно.