Last news in Fakti

12 Март, 2018 08:12 3 610 9

Рекорд в търговския стокообмен между България и Германия

  • българия-
  • германия-
  • търговия-
  • стокообмен
Рекорд в търговския стокообмен между България и Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Стойността на търговския стокообмен между България и Германия за 2017 г. отчете нов рекорд като достигна 7,51 млрд. EUR. Това е ръст от 12.7% в сравнение с 2016-а, посочват от Германската статистическа служба. Българският износ се развива изпреварващо в сравнение с вноса от Германия. Търговският дефицит да ФРГ е в размер на 136.6 млн. EUR. Страната ни е изнесла стоки на стойност 3.82 млрд. EUR за Германия, вносът възлиза на 3.68 млрд. EUR.

„Тези резултати говорят за подобряването на състоянието на българската икономика като цяло. Отчитаме ръст при БВП, намаляване на безработицата. Инвестициите също са положителни. За пръв път стокообменът минава границата от 7 млрд. EUR. Радващо е, че изнасяме повече, отколкото внасяме. От началото на прехода това се е случвало само веднъж - през 2013 г.“, каза д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    13 12 Отговор
    Голям напредък, няма що ! Във всеки град, вече има вериги техни магазини ! Какво сме изнесли ние за Германия, което е произведено в БЪЛГАРИЯ ?

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Хихихи

    17 7 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Как какво бе колега? Изнасяме проститутки, джебчии и престъпници за Германия, това малко ли е?
  • 3 Гост

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Изнесли сме Човекоподобни маймуни , на които им викат малцинство.
  • 4 Изнасящ

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Е как ... изнасяме капитала от тези вериги (те плащат малкия данък тук) ... и чистите пари си отиват от там откъдето са дошло стоките ... та именно тези събрани пари влизат в графата износ:)
    Статистиката има за цел да ни обясни колко ни е хубаво с Германия и ЕС, това е.
  • 5 Bulgar

    16 3 Отговор
    Като ви пречат немските хранителни вериги, защо пазарувате в тях??!!?!

    Коментиран от #7

  • 6 НИЕ

    8 4 Отговор
    Работиме в частна фирма. отделила се навремето от ЗММ. В згради взети от ТКЗС-то в Бусманци. На стругове...фрези...шепингмашини правим ....корони...пиньони....зъбни колела за Германия . ТИР ги взима на място. РАБОТА много . Работим като ЕВРОПЕЙЦИ - има ли спешна поръчка ..и в събота ! ЗАПЛАТАТА е 2 000 лв.....на чистачките !!! Ние взимаме от 5 000 лв. НАГОРЕ !

    Коментиран от #8

  • 7 и ТЕ ТАКА

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Bulgar":

    Защото така ги наложиха и не дадоха шанс български вериги да просперират.Един пример от както има бензиностанция на VM не съм стъпил в ШЕЛ,ОМВ,ЛУК ОИЛ и други.Просто ги оставиха да смажат конкуренцията.
  • 8 оп саа

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "НИЕ":

    И като се събуди....???

    Коментиран от #9

  • 9 НИЕ

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "оп саа":

    И като се събудихме - взехме си заплатата...обърнахме я в евро ..качихме се в Мерцедеса и тръгваме за 3 зни в Баден-Баден на спа процедури. На връщане ще минем за 2 дни в Венеция !....Дали ти звучи като сън ??? правиме го за 3-ти път !