Last news in Fakti

22 Март, 2018 21:15 2 040 1

Френска компания ще печата британските паспорти

  • brexit-
  • великобритания-
  • ес-
  • паспорт
Френска компания ще печата британските паспорти - 1
Снимка: Shutterstock

След напускането на Европейския Съюз британците трябва да имат нови паспорти. Очерта се тъмносините документи за самоличност да бъдат печатани от френска компания. Това предизвика остра реакция от страна на привърженици на Вrехіt, които гледат на паспортите като символ за приключването на всякакви взаимоотношения с блока.

За момента френската Gеmаltо има по-големи шансове от британската Dе Lа Ruе. Акциите на последната паднаха с 14% след оповестяване на новината. Печатането на паспортите от френската компания ще струва 120 млн. паунда по-малко.

„He изиcĸвaмe пacпopтитe дa бъдат печатани във Beлиĸoбpитaния. Чacт oт тяx вeчe се печатат в чyжбинa и нямa пpичини зaщo тoвa дa нe пpoдължи. Процедурата все още не е приключила”, уточняват от Министерство на вътрешните работи на Великобритания. Договорът с компанията, която ще печата новите паспорти трябва да влезе в сила от началото на 2019 г. Това е годината, в която Великобритания трябва да напусне Европейския Съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г-н Хокинг

    3 1 Отговор
    Половин стотинка не давам за британците и техните проблеми за какво ни занимавате изобщо с тях Малко са ни Нашите Проблеми та и да мислим за чуждите Народани измира като на война няма раждаемост до няколко десетилетия няма да ни има на картата