27 Април, 2018 10:37 4 442 17

Държави със стартова заплата от 3000 EUR

  • заплата-
  • специалист-
  • работа
Държави със стартова заплата от 3000 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Основната задача на всеки млад човек след като завърши висшето си образование е да си намери добре платена работа. За съжаление, в повечето държави стартовите заплати не са много атрактивни. В някои европейски страни, обаче месечното възнаграждение започва от 3000 EUR. Именно с това тези държави привличат като с магнит новоизлюпилите се специалисти. Ето и ТОП 10 на държавите, в които може да се започне работа при гарантирана месечна заплата от 3000 EUR:

10. Финлaндия - нaд 3100 EUR/мес.

9. Швeция - нaд 3200 EUR/мес.

8. Xoлaндия - нaд 3250 EUR/мес.

7. Aвcтpия - нaд 3400 EUR/мес.

6. Бeлгия - нaд 3460 EUR/мес.

5. Люĸceмбypг - нaд 3800 EUR/мес.

4. Гepмaния - нaд 3870 EUR/мес.

3. Hopвeгия - нaд 4000 EUR/мес.

2. Дaния - нaд 4300 EUR/мес.

1. Швeйцapия - нaд 6500 EUR/мес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    43 5 Отговор
    Сега да ни обясняват колко сме добре, при положение, че храните са по-скъпи от горепосочените ДЪРЖАВИ. За качеството изобщо няма да споменавам.
  • 2 Старило

    30 17 Отговор
    3000 евро, от което плащаш 45% данъци, квартира още 20% и всевъзможну други непредвидени капиталистически такси (скъп градски транспорт, и т.н.) ... та да се замисли човек защо се сравняват кон с кокошка, като накрая дори ти остават 1/4 от цитираните суми.

    Коментиран от #4

  • 3 Кольо

    19 11 Отговор
    А БЕ В РУСИЯ ПУТИН ДАВА 10 000евра ,КВО ДАВАТ ТЕЗ ТРОХИ ! РУСИЯ Е БОГАТА И СИЛНА
    НА ПРОСТОТИИ САМО ЧЕ !
  • 4 А БЕ

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "Старило":

    Живи да ги оплачиш бе ровят по кофите за боклук ,бият се за контейнерите за смет !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ДААА

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Запознат с нещата":

    САМО ЧЕ АКО СИ ШЕФ ,А ГОСПОД НА БОДЛИВА КРАВА РОГА НЕ ДАВА !!!

    Коментиран от #7

  • 7 Запознат с нещата

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДААА":

    Нещо искаш да кажеш ли? Кажи, не се прави на остроумен със заучени тъпи фразички.

    Коментиран от #8

  • 8 На ТАНАС дъртия

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Запознат с нещата":

    https://money.bg/personal-finance/kakvi-byaha-srednite-zaplati-v-evropa-prez-2017-a-i-kade-sme-nie.html

    Ето ти след данъците какво се взима, пък ти кажи малко ли е много ли е.
    Преди да ми отговориш помисли, разходи се, питай първите 10 срещнати как им се виждат 1/2 от парите да взимат ЧИСТО и тогава ще бъдеш "Запознат с нещата".

    Коментиран от #11

  • 9 Дидо

    18 2 Отговор
    Не се лъжете от големите цифри.Аз съм живял в Дания 8 год.Последно взимах 6.400 евро.От тях я ти останат 500 я не.Като имате предвид,че жена ми взимаше 5.100 евро.Като платиш за детска градина,застраховки,за училище,наем,данаци,осигуровки и още куп ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ плащания и ти остава една голяма нула...--и се налага постоянно да правиш разплащания с кредитната си карта-и така постоянно влизаш в един кръг-от който няма отърваване.Цифрите не ги гледайте-те не са критерии.Имам роднита-братовчед,който живее в Аржентина-получава 1.100 евро-а живее в пъти по-добре от мен....--ранчо и собствена къща и живее за своето си удоволствие...

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Дидо

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "Дидо":

    Грешка-извинете--остават ти 1.500 евро-но пак е малко--два пъти в месеца на ресторант ,два пъти в Дисниленд и са отишли..
  • 11 Запознат с нещата

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "На ТАНАС дъртия":

    А, така. Чудесна статия си дал. Сега виж в статията какво пише и го сравни с данните от статията тук.
    Австрия - според твоята статия - 1934 чисто. Според тази тук - Над 3400, но не пише обаче чисто или преди данъци.
    Белгия - според твоята статия - 1920 чисто. Спроед тази тук - Над 3460, но не пише нето или бруто.
    Германия - според твоята статия - 2270 чисто. Спроед тази тук - над 3870, но не пише нето или бруто.

    Сега схващаш ли разликата и за какво говоря? Имам доста добра представа от заплатите в чужбина, тъй като живея в чужбина. За твоята статия съм съгласен, че е наистина така. Но за написаното от факти.бг - пълни глупости. Завишено двойно поне нещата.
  • 12 Не ме карайте да ви се смея

    8 0 Отговор
    Гладните кокошки просо сънуват...

    Аз също съм в чужбина, условно казано, защото Чехия е доста подобна на България. Не е въпросът, че не мога да отида още по-на север или още по-на запад, но за изминалите години си свикнах тук и вече не ми се мести. Та, в Прага получавам към 1500€ чисто за месец, обаче после започват разходи за живот, за квартира, за дрехи, за автомобили... На всичко отгоре се оказа, че инфлацията в Чехия доста се забърза и един "Скир", т.е. исландско кисело мляко, както си беше 29 крони/около 2,50 лв./, така стана 33 крони/около 3 лв./. Същата история с банални неща като колбаси, месо и други хранителни продукти. Квартирите от едно 800 лв. за нормална гарсониера в по-централните райони на Прага изведнъж дръпнаха към 1200 - 1300 лв. за месец. Вярно, ръстът на заплатите е осезаем, но и разходите за живот са стабилни.

    Изобщо, хубаво е да се види и покупателната способност на тези заплати, защото споменатите заплати първо не са за чужденци; второ, изключително трудно е да започнеш с такава заплата и съмнителна квалификация. трето - обикновено включват някакъв базисен стандарт на живот. Това да не ви парите да порастат по дърветата?! А и днес гледам обяви за работа в Германия - 1500€, 2000€... Да не очаквате чудеса, без да сте завършили германски или друг по-престижен западен университет и без подходящ бекграунд?!
  • 13 Георгиев

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дидо":

    Ранчо можеш да имаш и в България, за смешно малко пари, в някои региони и да си работиш от дома. Да си произвеждащ , сам, еко храни....
  • 14 до Георгиев

    7 1 Отговор
    И тъмносините да споделят с теб произведеното и от време на време да влизат в ранчото ти неканени .
  • 15 Uflaf

    1 0 Отговор
    Ама там даже и остават ли ? Тук щото на третия ден след заплата ,работещият беден е отново на червено и започва търсене на заеми за оцеляване. Масово магазини по малките градчета и селата са с "тефтерите " и пенсия или заплата директно влиза там +тока,водата, телефон ако имаш,кабеларка и за лукс интернет. За "тефтерите " не става въпрос за луксозни стоки като пури и уискита. Писани са основно хляб,мляко ,яйца ,маргарин а не масло , олио , крушки за осветление ,гумени сандали от 5,40 и ред други неща от тоя сорт които не може да си произведеш защото не ти стига времето от работа на чорбаджиите . Я на кмета , я на казанджията , я на субсидираните земеделски мафиози дето не знаят къде са им нивите. Извънредно и без пари може да поработите и на горския и на инкасатора от енергото щото и те важни и гладни горките с по 1200 заплата.
  • 16 гост

    1 0 Отговор
    Хора, изброените пари са брутен доход, като данъците "изяждат" от 40 до 55% от тези цифри. Наем на двустайно жилище в Австрия е 600-700евро, в провинцията може и по-евтино да минеш, но ще ти се наложи да плащаш повече за транспорт до работа. След това идват разходи за битови нужи от 100евро през лятото, до 300евро през зимата, защото там тока е към 30цента на квч. Не е зле, но не е песен, която повечето хора си представят. Отделно услугите, дрехите, забавленията са по-скъпи отколкото у нас. Ако децата ти ходят на училище, градина и др. занимания парите въобще няма да ти стигнат.
  • 17 Айсектир

    0 0 Отговор
    Нещо баламосвате народа тука, шефе.