Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 22:00 3 353 28

Русия има интерес към АЕЦ „Белене“

  • аец „белене“-
  • русия-
  • анатолий макаров

На 25 октомври в Москва ще се проведе заседанието на междуведомствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, която не е заседавала от януари 2016 г. - това каза за Дарик радио посланика на Русия в България Анатолий Макаров.

Договореността за възстановяване на работата на комисията беше постигната по време на посещението на българския президент в Русия през тази година.

Русия има интерес към АЕЦ Белене, включително и като съвместен проект, каза още посланик Макаров в интервю за „Седмицата“ по радио „Дарик“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    28 24 Отговор
    Фиаското на АЕЦ Белене е руски проблем, докато руската агентура в България не бъде неутрализирана, този воденичен камък ще ни тежи.
    АЕЦ Белене е РУСКИ ГАФ, защото некадърниците са проектирали грешно централата върху тиня и по тази причина навремето ПОЛИТБЮРО на БКП спря строежа, въпреки че беше обявен за НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ...
    Има няколко варианта за ползване на доставеното оборудване освен БеляНЕ, но врътката е, че пусково-наладъчните работи трябва да се извършат от производителя на оборудването или оторизирана от него фирма, защото иначе се губят гаранционните условия. Руските тарикати знаят, че нямаме печеливш ход и спокойно си кютат.

    Коментиран от #2

  • 2 Енергетик

    26 24 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Като спорът АЕЦ- Козлодуй ще питаш къде е АЕЦ - Белене? Франсетата дигнаха АЕЦ на Дунав на Разлома тука,, тарикатите" по пейки те в парка всички разбирате от енергетика и геология! Ама като ти дойде румънския или турския ток по 50ст.kw.h ще ви питам пак дали Белене е не рентабилна!

    Коментиран от #3, #4, #9

  • 3 Убиец на червени енергетици

    24 15 Отговор

    До коментар #2 от "Енергетик":

    Вади пари и строй. Нали си много знаещ, келеш.

    Коментиран от #8

  • 4 българка

    25 22 Отговор

    До коментар #2 от "Енергетик":

    Французи и германци си затварят всичките АЕЦ до 2020 г., а ние, баламите, ще плащаме на руснаците за кой ли път, за да ни задръстят хубавата Родина - майка България с ядрените си боклуци...ама на дебилите и солта, и сто тояги са малко...

    Коментиран от #7, #15, #18

  • 5 Живите мъртви на България

    17 7 Отговор
    Че ако им подарим още някой и друг милиард, защо да нямат интерес?
  • 6 Енергетик

    10 4 Отговор
    Блажен и да са вярващите балъци!
  • 7 nnn

    15 14 Отговор

    До коментар #4 от "българка":

    Ами че направо закрийте и АЕЦ Козлудуй...кво чакате?Да ви видя тогава как ще си плащате тока.С писане на глупости по форумите?
  • 8 5555

    14 11 Отговор

    До коментар #3 от "Убиец на червени енергетици":

    Финансирането беше осигурено,но дойде Килъри и Тиквата веднага спря проекта.
    12.10.2015 "Правим всичко за САЩ", обяви Борисов
    "Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето."
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    16 16 Отговор
    Всичко руско става само за СКРАБ !!!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Подкупен червен овчар

    7 10 Отговор
    Няма да строите нищо в тази земетръсна зона! Или както казваше Батето (нищо, че беше прост, макар и не колкото тъста си) - ще ми я постоите на... самолетоносача...
  • 12 Енергетик

    14 8 Отговор

    До коментар #9 от "antimediator":

    Точно щото се е... ме с Русия за енергийните проекти затова газа е с висока цена! И тия НПО пробутваници за високата цена на АЕЦа вече са демоде! А кой е пълноправен със САЩ България ли? Докато БГ. не се научи да продава нац. интереси на ЕС и САЩ така ще е ще плащаме по скъпо!! Руснаците знаят кой ги обяви за враг миналата година! Да вкарват газ от САЩ бе от Шеврон, ако мислят че ще е по евтин ама надали!

    Коментиран от #17

  • 13 Българин

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "москвич-ГОЛЯМА БРАКМА":

    Май ти ставаш сомо за скраб!!!
  • 14 Инкогнито

    14 6 Отговор
    Високата цена на газа е благодарение на провала на външната политика на правителството на ГЕРБ! 1-загубихме Южен поток 2-АЕЦ,, Белене" 3- дължим неустойка в размер на 650 мил. € на Росатом 4- работа на правителство е да договаря цените на газа! Това е политиката на ГЕРБ и игрите на ББ и ЕС срещу РФ!
  • 15 ГосТ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "българка":

    😂😂😂 това в бг мама ли го чете?
  • 16 ГосТ

    9 3 Отговор
    Умени,ама умени,най умените! Германия и Австрия изграждат енергийни връзки,ний нещем. Така и не разбрахте че нищо не може да замени атомната енергия. И сега хората предлагат съвместен проект,ама ний нещем. Ще внасяме ток от Румъния през 300 прекупвача за по евтино. Ясно е, че некои скимтат за парички,но защо останалите мълчат. Между другото,доброто възпитание вече не е на мода, когато насреща си имаш безпардонен наглец, доброто възпитание не върви.
  • 17 ГосТ

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Енергетик":

    Може някога да да стане Белене, когато братята американци предложат изгоден договор като с Марица ;)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Boj

    5 2 Отговор
    Ако няма базови мощности, значи няма визия за бъдещо развитие на икономика, което значи, че сме напълно аут! После пак ще ревем, че всичко се вдига, а заплати няма
  • 20 Симеон Митев

    11 2 Отговор
    Всички които пишете тук нямате хал хбер от енергетика. Всички защитавате чужди интереси, я руски, я американски. Никой не защитава българския интерес. И едните и другите са ИМПЕРИИ! Не забравяйте това! Ние освен едно прекрасно местоположение нямаме нищо друго! И това благодарение на продажните управляващи не можем да "отиграем" като хората! И с дявола ортак трябва да станем за да спечелим от това. Единствен цар Борис III успя да лавира - нито пряко влязохме във войната, нито излязохме с големи загуби. Само с дипломация успя да върне южна Добруджа. Ако не беше той, кой щеше да я върне? Безродните интернационални комунисти ли? За тях е принципа - по-добре от друга раса, отколкото от друга класа. Кой измисли " македонската нация"? Кой писа народност "македонец" по паспортите на хората от Горна Джумая? Кой изпрати "учители" да ги учат на "македонски език"? Та сега с нашите камъни по нашите глави. За газа. През колко прекупвачи минава? Защо още се проектира една тръба от има няма 30 km? Защо още няма връзка още с другите газопроводи около нас? Русия бил единствения и неповторим източник на газ! Защо спря сондирането за газ в Черно море? Братята чехи още през 1990 г. се откачиха от руския газ. Оказа се, че имало и норвежки и по-евтин и по качествен...
  • 21 Гост

    1 1 Отговор
    Въпросът е ще има ли кой да я плаща тази ,,базова енергия,, след 15, 20, 30 години , на едни прилични цени от 90-100 евро за мегават.
  • 22 стоян

    5 2 Отговор
    Браво за 20 коментар
  • 23 Помпи

    3 1 Отговор
    Еееееееееааааааа пак ще ни строят белене, бахххх нахал,
    ами питайте ни дали а искаме тази централа бе натрапници.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Помпи":

    Ами, проблема е, че повечето хора искат. Това показват анкетите. Дали обаче са компетентни да преценят и дали политиците и медиите не ги манипулират, неразбиращ човек е лесно да убедиш в нещо. Аз дето това съм учил, не мога да дам категоричен отговор, та някой който няма и понятие от енергетика ще прецени .
  • 25 jambazina

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Помпи":

    Имаше референдум по въпроса.
  • 26 Гого

    1 0 Отговор
    Поредният балон.

    Коментиран от #27

  • 27 на някои им хареса

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гого":

    Поредната неустойка,най-вероятно.................
  • 28 ормв

    0 0 Отговор
    Русия ще я построят както Козлодуй но ще дойдат 3-ма индиански сенатори и ще спрат проекта.