Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 17:05 3 843 6

Алишер Усамов прехвърли контрола върху Маіl.ru Grоuр

  • русия-
  • санкции-
  • сащ-
  • бизнес

По света

Aлишep Уcмaнoв прехвърли контрола върху мажоритарния си пакет, който държи в оператора Маіl.ru Grоuр на главния изпълнителен директор Борис Добродеев. Ходът е продиктуван от опасността от налагането на санкции от страна на САЩ върху имуществото и бизнеса на Усманов, съобщава ВВС. Последният заяви, че е подготвял прехвърлянето няколко години и излиза от управлението с „леко сърце”. По думите му социалните мрежи на компанията вече са развити, а „високотехнологичните фирми трябва да бъдат водени от по-младото поколение”.

Американските санкции върху Русия, които бяха въведени заради Украйна, датират още от управлението на Барак Обама. Сегашният президент Доналд Тръмп непрекъснато ги разширява и заради твърденията за руска намеса в последните президентски избори в САЩ и убийството на бивш шпионин в Англия.

Що се касае до Усманов, то 65-годишният бизнесмен притежава състояние в размер на 14.4 млрд. USD. По-голямата част от него идва в резултат на минни операции. Усманов е собственик на Меtаllоіnvеѕt – най-големият производител на медна руда в Русия. Следващото голямо предизвикателство пред руския бизнесмен е да изгради най-голямата компания за електронна търговия в Европа с помощта на Аlіbаbа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шоо

    6 1 Отговор
    Голяма работа направил. Санкциите ще се наложат върху новия собственик или направо върху компанията, ако решат.
  • 2 Сега подставеното

    4 0 Отговор
    Лице може да стане действителен собственик. Случаи много.
  • 3 Toni Shterev

    2 5 Отговор
    Интересно, защо това предположение е само в Българските медии ..?
  • 4 Наталья

    0 0 Отговор
    Пране на пари през Български Гражданин им помага..

    Британското разузнаване е съставило списък на руски олигарси, натискът върху които трябва да помогне да бъдат ограничени възможностите на Кремъл. По данни на вестник Telegraph, спецслужбите на острова ще наложат ограничения за шестима бизнесмени, смятани за близки на Владимир Путин. Правителството на Великобритания ще се постарае да затрудни бизнеса на хората от списъка в цял свят, пише изданието.
    В списъка на британското разузнаване са Алишер Усманов, новият изпълнителен директор Тони Щерев, Роман Абрамович, Игор Сечин, Олег Дерипаска, Аркадий и Борис Ротенберг. Твърди се, че той е одобрен от премиера Тереза Мей и ще бъде предаден на съюзниците на Великобритания.
    Собственикът на USM Holdings Усманов неведнъж е наричан най-богатия руски бизнесмен, а през 2013 г. Timse го признава за най-богатия британец.  До август той бе съсобственик на лондонския клуб "Арсенал".
    Роман Абрамович е най-богатият гражданин на Израел и собственик на лондонския клуб "Челси". 
    Дерипаска, Аркадий и Борис Ротенберг редовно са в списъка на най-богатите руски бизнесмени в списание Forbes. Аркадий Ротенберг от юношеските си години е приятел с Владимир Путин.
    Правителството на Великобритания ще се опита да ограничи възможностите на тези бизнесмени свободно да се придвижват и да работят във Великобритания, Европа и други страни в света, твърди източник на Telegraph от правителството. Техните финансови активи ще бъдат подложен
  • 5 Наталья

    0 0 Отговор
    Лицето се казва Тони Щерев, и е Изпълнителен Директор бизнес развитие в УСМ Холдингс , той е нов член в фамилиятя след като се ожени за племеницата му и направи грандиозна сватба в Порто Черво.
    хора , четете в яндех.ру лицето често е публикувано в медиите
  • 6 Наталья

    0 0 Отговор
    Лицето се казва Тони Щерев, и е Изпълнителен Директор бизнес развитие в УСМ Холдингс , той е нов член в фамилиятя след като се ожени за племеницата му и направи грандиозна сватба в Порто Черво.
    хора , четете в яндех.ру лицето често е публикувано в медиите