Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 17:41 3 504 8

Врачанска фирма отнесе 20 бона глоба за неизплатени заплати

  • врачанска фирма-
  • заплата-
  • глоба

По време на проверки през месец януари служители на инспекцията са установили общо 323 нарушения

Врачанска фирма отнесе 20 бона глоба за неизплатени заплати - 1

Врачанска фирма бе глобена с 20 000 лева за неизплатени заплати на служителите си, съобщи BulNews. Солената санкция е наложена заради неполучени възнаграждения в размер на 5 400 лева, съобщи директорът на Инспекцията по труда във Враца Румен Младенов.

Причината за високата глоба на фирмата за добив на инертни материали е заради повторно нарушение след вече наложен акт.

По време на проверки през месец януари служители на инспекцията са установили общо 323 нарушения от страна на работодателите, за които са издали 322 предписания. Най-голям брой нарушения са констатирани при спазването на работното време, ползването на почивки, отпуски и полагане на извънреден труд – 149 броя. На следващо място се нареждат нарушенията, свързани с липсата на документи, инструктаж и обучение – 125 и безопасността на труда – 34.

През януари инспекторите по труда са съставили 10 акта на работодатели от Врачанско, като 6 от глобите са били за работа без трудови договори. През месеца са издадени и 10 наказателни постановления за сумата от 31 600 лева, а 10 стари наказателни постановления за 10 600 лева са влезли в сила миналия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мачкайте

    13 23 Отговор
    Мачкайте бизнеса, въвеждайте му нови неизпълними задачи и най-вече вдигайте му цените за енергетика, вкарайте му задължителни винетки за всичко - все повече започваме да асоциираме капитализма като нежелан паразит - той се закача за обикновенните хора и се взема техните пари - после излизат под всякаква форма като скъпоструващи лицензии, консултации и т.н. В крайна сметка не е нищо друго освен легална корупция.

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    29 4 Отговор
    Не е баш така. Да си спазва часовете и инструктажите, облекло и изисквания, да си плаща редовно заплатите и извънреден труд, пък после да си прави с печалбата каквото иска. Да не мислиш, че собственика на тази кариера е някой чиче, който не може да върже двата края и заради това е принуден да не плаща? Тези точат милиони, поне да са изрядни, а не да взимат и от работниците си.
  • 3 гост

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мачкайте":

    Май не си прочел статията!

    Коментиран от #7

  • 4 Абее

    21 2 Отговор
    Тия тъпи ли са? Изземване на фирмата в полза на държавата!!! Кви са тия мижави глоби??? Оня вади милиони, а тея с 20 000 го плашат. Долнопробните БГ бизнесмени ще се научат да са лоялни работодатели само като им вземеш бизнеса!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Пешо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абее":

    И държавни дружества не плащат заплати, но там санкции няма. Нито истински проверки.

    Коментиран от #6

  • 6 Иван Гешев

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    Ами защо не проверят болницата във Враца, където персонала вместо да лекува пациентите се занимава с производство на фалшиви ТЕЛК - ове? Или там и без заплати крадат достатъчно за да живеят охолно.
  • 7 АТи

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Прочетена е статията, дължиш 5000 лв. и те глобяват 20 000 за целта ... нали уж сме стабилни и имаме 5% годишни лихви - значи държавата нелегално те глобява 300-400 %, нищо че казва, че инфлации/лихви са примерно 5% ? Прочете ли го сега в този контекст ?
  • 8 Митруш

    0 0 Отговор
    А за пет години без счетоводител какво да кажем'