Last news in Fakti

20 Май, 2020 12:08 1 802 1

НАП разреши неотложни плащания на 1400 фирми със запор

  • нап-
  • запор-
  • сметки-
  • фирми

Решение на Приходната агенция

НАП разреши неотложни плащания на 1400 фирми със запор - 1
Снимка: БГНЕС

1400 дружества са получили разрешения за неотложни плащания в периода на извънредното положение, съобщиха от Националната агенция за приходите.

Чрез този механизъм на фирми, които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджета и имат наложен запор на банкови сметки, се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски.

От утре се възобновяват спрените производства и образуването на нови изпълнителни дела, припомнят от Приходната агенция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.